SuperSport HNL

Niko Galešić fantastičnim golom osigurao Rijeci pobjedu kod Slaven Belupa

24.09.2023 u 19:09

Bionic
Reading

U susretu 9. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na gostovanju u Koprivnici pobijedila Slaven Belupo 1:0 sjajnim golom Nike Galešića u 39. minuti te se tako probila na drugo mjesto prvenstvene ljestvice

Prva je zaprijetila Rijeka. Marco Pašalić je u 4. minuti ubacio iz kornera, a Niko Galešić glavom pucao pored gola. U desetoj minuti vidjeli smo prvi konkretan pokušaj domaćina. Tomislav Štrkalj je pucao, no Nediljko Labrović je bio siguran. Kasnije se pokazalo bio je to jedni udarac domaćeg sastava u prvom dijelu prema golu Rijeke.

U 25. minuti Marko Pjaca je prošao po krilu, te uputio povratnu loptu na koju je natrčao Ivan Smolčić, no njegov je udarac blokiran, a lopta je završila u korneru.

Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 39. minuti kada je Galešić krenuo od svog šesnaesterce te projurio kroz suparničku obranu i lijepo zabio za 1:0.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Galešić je primio loptu praktički na rubu svog kaznenog prostora, te krenuo u nevjerojatan prodor. Prvo je pretrčao Štrkalja, a zatim prošao pored Lepinjice i Borasa, te zabio kraj nemoćnog Ivana Suška.

Domaćin je mogao izjednačiti u 51. minuti, ali je Bosec pogodio u blok, u 57. je zaprijetio Mioč, no njegov je udarac zavrpio preko gola. U 61. minuti vidjeli smo novu odličnu akciju Slavena, Hoxha je potegnuo iskosa, ali je pucao pored gola.

Hoxha je zaprijetio u 69. minuti, ali je Labrović bio siguran. Rijeka je mogla zaključiti priču u 89. minuti, no Obregon nije dobro reagirao u izglednoj situaciji.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +19
Slaven Belupo - Rijeka, SuperSport HNL, 24.9.2023. Izvor: Cropix / Autor: Marko Jurinec

Rijeka je ovom pobjedom skočila na drugo mjesto ljestvice sa 16 bodova, dva manje od vodećeg Hajduka, a Gorica je treća s 15 bodova.

Za Slaven Belupo je ovo bio peti poraz nakon kojeg je ostao na devetom mjestu sa šest bodova, pet više od Rudeša.

>> Više statistike pronađite OVDJE

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore