De Klassieker

Zbog divljanja navijača prekinut najveći nizozemski derbi; Feyenoord razbio Ajax

24.09.2023 u 17:01

Bionic
Reading

Najveći derbi nizozemskog nogometa, sraz Ajaxa i Feyenoorda, prekinut je u 55. minuti zbog izgreda domaćih navijača pri vodstvu Feyenoorda 3:0

Trebao je to biti praznik nizozemskog nogometa, veliki 'De Klassieker'. Međutim, susret je zbog divljanja navijača nekoliko puta prekidan, konačno u 55. minuti.

Ogled Ajaxa i Feyenoorda je prvi put prekinut koncem prvog poluvremena kada su navijači Ajaxa zasuli teren bakljama pri čemu je jedna pala vrlo blizu gostujućeg golmana Timona Wellenreuthera.

Prekid je potrajao desetak minuta nakon čega je prvo poluvrijeme privedeno kraju. Međutim, u 55. minuti navijači Ajaxa su ponovo zasuli teren bakljama nakon čega je sudac Serdar Gozubuyuk prekinuo utakmicu.

  • +11
Ajax - Feyenoord, nizozemska liga, 24.9.2023. Izvor: EPA / Autor: MAURICE VAN STEEN

Do prekida je aktualni prvak vodio 3:0. Gosti su sjajno otvorili susret na Johan Cruijff Areni, već u devetoj minuti je Santiago Gimenez doveo Feyenoord u vodstvo. Devet minuta kasnije meksički napadač je postigao i drugi gol, da bi u 37. minuti Igor Paixao zabio za 3:0.

Za Ajax su od prve mnute zaigrali Josip Šutalo i Borna Sosa, dok je Jakov Medić ostao na klupi. No, Sosa je već na poluvremenu zamijenjen. Feyenoordov Luka Ivanušec zbog ozljede gležnja nije nastupio.

Feyenoord je uoči 'De Klassiekera' bio četvrti s 11 bodova, četiri manje od vodećeg PSV Eindhovena, dok je Ajax držao skromnu 13. poziciju s pet bodova.

Standings provided by Sofascore