majstorija izvan terena

Nije odigrao niti sekunde za Barcelonu, ali će 'za nagradu' dobiti odštetu od tri milijuna eura

21.06.2019 u 11:43

Bionic
Reading

Adrien Rabiot (24) napokon će, čini se, završiti već svima dosadnu trakavicu oko svog odlaska iz Pariza. Nadareni veznjak PSG-a svojim je bahatim nastupom ove sezone izgubio mjesto u momčadi te je uz pomoć majke - koja mu je menadžerica - krenuo u potragu za novim angažmanom

Na samom početku je sve izgledalo sjajno za Adriena Rabiota (24), dečko zasigurno zna igrati i jedan je od većih potencijala pa su se za njega u jednom trenutku borili Manchester United, Barcelona, Real Madrid, Roma, Juventus, Valencia, Sevilla, Manchester City, Bayern, Tottenham...

No, njegova majka Veronique, koja mu vodi karijeru, uspjela je svojim zahtjevima odbiti neke sjajne ponude. Poput one Tottenhamove jer je 'to klub ispod njegove razine!' U cijeloj priči je prošle zime Rabiot bio najbliže odlasku u Barcelonu, ali... Katalonci su nudili plaću od 10 milijuna eura na godinu, a mama je tražila - 15 milijuna! Na kraju je ipak pao dogovor, Rabiot je pristao na plaću od 10 milijuna €, ali mu je Barcelona obećala isplatiti nagradni bonus od 10 milijuna eura jer bi u ljetnom prijelaznom roku na Nou Camp stigao kao slobodan igrač, a time bi uštedio popriličan novac novom klubu.

I kad se sve činilo već dogovorenim, mama Rabiot je zatražila još neke ustupke za svog sina, a kap koja je prelila čašu bio je ultimatum da u ugovoru bude klauzula po kojoj se njenom sinu jamči da neće igrati kao šestica, tj. na poziciji defenzivnog veznjaka!

  • +5
PSG - Crvena zvezda Izvor: Pixsell / Autor: Liewig Christian/ABACA/PIXSELL

A Rabiot proteklih šest mjeseci uopće nije igrao jer je izbačen iz prve momčadi PSG-a nakon što je odbio potpisati novi ugovor, te je trenirao s juniorskom ekipom. Iako se činilo se da će karijeru nastaviti u Barceloni, ni od toga na kraju neće biti ništa!

No, mama i sin Rabiot na kraju će ipak izaći kao pobjednici, momčad s Nou Campa će im - iako Adrien nije odigrao niti sekunde u dresu Barcelone - morati isplatiti milijunsku odštetu!

Španjolski su mediji objavili kako su Barcelona i Rabiot ipak potpisali predugovor kojeg su čelnici Barce na kraju prekršili te će zbog toga morati platiti odštetu. Tako Mundo Deportivo navodi da mu Barca mora platiti oko tri milijuna eura jer su odustali od posla. Sjajna majstorija mlađahnog Rabiota i njegove majke, ali izvan travnatih terena. Nema veze, ipak se radi o tri milijuna lako zarađenih eura.

U međuvremenu je Rabiot blizu dogovora s Juventusom, no službene potvrde još uvijek nema...