napušta birmingham

Bivši trener Dinama spašava karijeru našem reprezentativcu, Lovre Kalinić s 'otoka' odlazi u Francusku

21.06.2019 u 09:35

Bionic
Reading

Lovre Kalinić (29) bi nakon samo šest mjeseci trebao promijeniti klub. U siječnju ove godine je iz belgijskog Genta za osam milijuna eura stigao u Aston Villu. No, naš se reprezentativni golman nije uspio nametnuti u momčadi koja će ove sezone igrati u najjačem razredu engleskog nogometa...

Nije Lovre Kalinić (29) jednostavno imao sreće u svom kratkom boravku u redovima Aston Ville. Stigao je kao veliko pojačanje, 'programiran' za prvog golmana momčadi, no na kraju su mu presudile ozljede i nešto lošija forma u samoj završnici prvenstva u kojemu je Villa izborila povratak u Premier League.

Engleski su se mediji raspisali kako je Kalinić među igračima na koje trener Dean Smith više ne računa. Naime, u prvom 'valu' čistke klub je napustilo desetak igrača među kojima su bila i neka zvučna imena kao što su Mile Jedinak, Glenn Whelan, Tommy Elphick, Mark Bunn, Alan Hutton, Albert Adomah... Sve redom standardni prvotimci Ville u prošloj sezoni. Sad je na redu drugi krug 'rezanja', a među najzvučnijim imenima s tog popisa je naš Lovre Kalinić.

Naime, čelnici Aston Ville potpisali su novi ugovor s Jedom Steerom koji je branio u drugom dijelu sezone, a nakon teške ozljede Ahilove tetive vraća se i nominalno prvi golman Orjan Nyland. U takvom rasporedu snaga za Kalinića kao trećeg golmana više jednostavno nema mjesta.

  • +37
Liga nacija, Engleska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

Srećom, Lovre Kalinić zanimljiv je mnogim europskim klubovima, a čini se kako će mu karijeru spasiti bivši trener Dinama. Engleski mediji donose informaciju kako bi Vahid Halilhodžić želio Kalinića dovesti u Nantes.

Prva je opcija bila jednogodišnja posudba, no sada je u trgovinu uključen i Nantesov veznjak Valentin Rongier (24). Tako bi Aston Villa 'kanarincima' za njega dala Kalinića i desetak milijuna eura. Klubovi su navodno vrlo blizu dogovora, sve bi moglo biti jasnije već početkom sljedećeg tjedna...