FIFA_SP_2018.svg

ne može to tako

Nigerijski kapetan naljutio se na izbornika Dalića; njegova je reakcija očekivana, ali...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 24.06.2018 08:57
  • Objavljeno 24.06.2018 u 08:57
Bionic
Reading

John Obi Mikel (31) najzvučnije je ime u nigerijskoj reprezentaciji, kapetan 'super orlova' jedanaest je sezona igrao za Chelsea, a posljednje dvije je u kineskom Tianjinu. Osvojio je sve što se osvojiti moglo, a sada se na SP-u u Rusiji nada osmini finala...

No, u tom planu Nigerijcima se treba dosta toga posložiti. Prvo, 'super orlovi' se moraju nadati iznenađenju protiv ionako teško uzdrmane Argentine u posljednjem kolu po skupinama. No, u isto vrijeme i Hrvatska mora srediti Island.

I tu se pojavio problem. Nigerijski nogometaši imaju dovoljno samopouzdanja uoči sraza s Argentinom, ali kapetana 'super orlova' Johna Obi Mikela (31) užasno je pogodila najava našeg izbornika Zlatka Dalića kako će za utakmicu s Islandom neke igrače odmarati.

Da 'neke', kako se sada čini na 'vikinge' će Hrvatska sigurno krenuti bez Ivana Rakitića, Ante Rebića, Marija Mandžukića, Šime Vrsaljka i Marcela Brozovića, a vrlo vjerojatno će poštedu dobiti i Luka Modrić! Dakle bez šestorice iz početne postave koja je razmontirala Argentince predvođene Leom Messijem!

Obi Mikela je takva najava opasno naljutila te je otvoreno progovorio o toj 'nepravdi'.

'Ne mislim da je to dobar potez. Ovo je ogroman turnir. Ne možete odmarati igrače i ugroziti nečiji prolazak', razočarano je kazao nigerijski kapetan Zlatku Daliću i ljutito zaključio:

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Morate biti profesionalni i igrati s najboljom ekipom!'

Iskreno, nema ničeg lošeg ni krivog u Obi Mikelovom apelu, dapače, sjajni je veznjak reagirao čisto ljudski. No, na njegovu žalost ostaje mu samo da se nada i reagira... Život, pa tako i sport, ponekad nije fer ni pravedan. Treba biti realan i shvatiti da je Hrvatska osigurala osminu finala SP-a, izbornik Dalić ima pravo na svaki svoj potez i ne mora se nikome opravdavati. Uz sve to, tko kaže da 'nova Hrvatska' koja bi trebala istrčati protiv Islanda neće biti bolja i efikasnija od one koja je nalupala Argentince 3:0.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

S druge strane, Nigerija će izravno u osminu finala pobijedi li Argentince. I s remijem su 'super orlovi' blizu (Island nas ne smije razbiti s više od tri gola razlike!). Sve je na kraju ionako u njihovim rukama/nogama... Hrvatska i Island te Argentina i Nigerija igraju u utorak 26. lipnja, obje utakmice počinju u 20 sati. Sretno vam bilo, 'super orlovi'!