FIFA_SP_2018.svg

loše su reagirali

Islandski izbornik pustio je u kamp žene i djevojke igrača, no odmah je požalio zbog toga

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 23.06.2018 17:37
  • Objavljeno 23.06.2018 u 17:37
Bionic
Reading

Heimir Hallgrimsson (51), izbornik islandskih nogometaša, svoje je izabranike uoči utakmice s Nigerijom pokušao motivirati tako da im je dozvolio da žene i djevojke prespavaju u kampu. No, taj potez nije se pokazao dobrim, 'vikinzi' su izgubili 2:0 te su uoči sraza s Hrvatskom u strogoj karanteni...

'Svojim igračima neću ništa braniti tijekom boravka na SP-u u Rusiji. Jasno, postoji kućni red kojeg se u reprezentaciji moraju pridržavati, postoji i disciplina u reprezentaciji, ali oni ionako sve to već znaju od ranije', kazao je netom prije početka SP-a islandski izbornik Heimir Hallgrimsson (51) te na iznenađenje mnogih potvrdio:

'Da, pristalica sam toga da igračima ne branim seks za vrijeme natjecanja. No, da budemo jasni - seks da, ali isključivo sa svojim ženama i djevojkama!'

I tako se Hallgrimsson držao svog obećanja uoči utakmice 2. kola SP-a protiv Nigerije. Protiv Argentine mu je plan upalio, dva dana prije utakmice reprezentativcima čije su žene i djevojke stigle u Rusiju omogućio je da prenoće u kampu. I 'vikinzi' su na samom otvaranju odigrali iznenađujućih 1:1 s Argentincima!

Ponadao se islandski izbornik kako će isti plan upaliti i protiv Nigerije, pa je 'akciju žene i djevojke u kampu' ponovio. No, sada se ta ideja pokazala lošom, Island je izgubio 2:0 i ako želi u osminu finala u posljednjem kolu mora dobiti Hrvatsku! Jasno, nakon poraza od 'super orlova' odmah je krenula lavina pitanja.

'Momčad kao da nije bila sva svoja, posebno u drugom poluvremenu', zaključili su islandski izvjestitelji iz Rusije.

  • +13
SP 2018., skupina D: Nigerija - Island Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Hm, kako to mislite?', pokušao se protupitanjem 'obraniti' Hallgrimsson:

'U kojem smislu nismo bili svoji?'

'Pa, loše ste stajali, igrači kao da su bili usporeni...', insistirali su islandski predstavnici medija pokušavajući navući izbornika na 'tanak led'. No, nije da dao...

'Istina, nije to bila naša brilijantna partija, ali mislim da su svi moji igrači dali sve od sebe. Možda je kriva vrućina, ali ne zaboravite i da je Nigerija odigrala izvrsnu utakmicu, bilo je teško zadržati ih', kazao je Hallgrimsson i nastavio:

'Čudno, ali mi smo i dalje u igri za osminu finala. Samo moramo dobiti Hrvatsku... No, to je lakše reći nego učiniti. Kako god bilo, živi smo i dalje, sve je u našim rukama/nogama.'

  • +3
SP u nogometu, skupina D: Argentina - Island Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Posao bi mu mogao olakšati hrvatski izbornik, Zlatko Dalić najavio je velike promjene u momčadi, mogao bi odmarati pet ili čak šest igrača.

'Nema nikakvog olakšavanja, ovo je novi ogled protiv Hrvatske. S njom smo igrali četiri puta u zadnje četiri godine i znamo da će biti jako teško. Nekako mi se čini da smo kao stari bračni par koji se pokušava razvesti, a svaki put završi zajedno... I tako u krug. Znamo što nas čeka, svaki put su to utakmice s malo šansi, tvrde, uz dosta kartona. Hrvatska je protiv Argentine pokazala koliko je dobra, ali time su samo nama dali dodatno samopouzdanje. Pa mi smo kvalifikacije završili ispred Hrvatske, pobijedili smo ju na Islandu tako da barem znamo da ih možemo dobiti', uvjeren je Hallgrimsson.

  • +15
Kvalifikacije za odlazak na SP, skupina I, 6. kolo, Island - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Hoće li se njegovi igrači 'osladiti' prije sraza s Hrvatskom (utorak, 26. lipnja). Čini se da neće! Islandski je izbornik, barem tako navode njihovi mediji, naredio potpunu karantenu i sljedećih nekoliko dana 'vikinzi' će samo raditi i pripremati se za utakmicu s Hrvatskom! Nema žena, nema cura, nema ni djece. Navodno je razmišljao da im zabrani i upotrebu mobitela, tableta..., ali odustao je. Čini se kako im je nekoliko dana bez seksa ipak - najteža kazna!