MEGADERBI

Ni potop ni loš sudac nisu uništili Superclasico

06.10.2014 u 13:04

Bionic
Reading

Jedan od najvećih nogometnih gradskih derbija na svijetu, okršaj argentinskih velikana River Plate i Boca Juniorsa završio je bez pobjednika, 1:1

Bilo je upitno hoće li se Superclasico uopće igrati zbog poplavljenog travnjaka stadiona Monumental na kojem se i u predpotopnom stanju okupilo 60.000 gledatelja. Na koncu je sudac donio odluku da se igra, što je odnijelo i većinu pravog nogometa no jako malo od standradno spektakularnog ozračja. Kako je kiša padala cijeli susret, u pojedinim trenucima se činilo kako se igra vaterpolo.

Boca je povela golom Lisandra Magallan u 22. minuti, a River je u posljednjim trenucima prvog dijela mogao izjednačiti no Rodrigo Mora je promašio jedanaesterac. Ipak, domaćin je izjednačio 12 minuta prije kraja susreta, a strijelac je bio German Pezzella.

Oba sastava su utakmicu završila s igračem manje. U 41. minuti je isključen Bocin veznjak Fernando Gago zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, a u 81. minuti je pocrvenio i veznjak Rivera Ramiro Funes Mori.


Na ljestvici vodi River Plate sa 22 boda, četiri više od Independientea koji ima i utakmicu manje. Na trećem mjestu je Lansu sa 17 bodova koliko imaju i Atletico Rafaela, te Newell's Old Boys. Boca je na devetom mjestu sa 14 bodova.