'vatreni' kapetan

Neuništivi Luka Modrić preskočio je legendarnog Zvonimira Bobana, no pitanje je hoće li uspjeti oboriti rekord Darija Srne

23.09.2022 u 10:21

Bionic
Reading

Bila je to još jedna povijesna utakmica, uz pobjedu 2:1 protiv Danske na Maksimiru je hrvatski kapetan Luka Modrić stigao nadomak još jednog rekorda

Luka Modrić je do četvrtka navečer i utakmice 5. kola Elitne skupine Lige nacija između Hrvatske i Danske kapetansku traku 'vatrenih' nosio čak 48 puta.

Na vječnoj listi kapetana naše reprezentacije Luka je do jučer bio izjednačen s legendarnim Zvonimirom Bobanom, obojica su na teren u svetom dresu kao kapetan istrčali po 48 puta.

A sada je Modrić prestigao Bobana te je drugi na toj prestižnoj listi s 49 kapetanskih nastupa. U nedjelju (25. rujna, 20.45 sati) Luka će protiv Austrije u Beču 'okrugli' 50. put izvesti 'vatrene' u boj.

  • +53
Hrvatska - Danska, Liga nacija, 22.9.2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

No, i dalje će biti 'tek' drugi na listi najdugovječnijih kapetana.

Naime, za sada je prvi i još neko vrijeme nedodirljivi Darijo Srna koji je čak 68 puta zaigrao kao kapetan 'vatrenih'! No, i taj bi rekord došao u pitanje ako se Modrić odluči ostati s 'vatrenima' do Europskog prvenstva 2024. godine.

Standings provided by SofaScore