'vatreni' strijelci

Oglasili su se junaci velike pobjede; evo kako su utakmicu protiv Danske doživjeli 'maskirani' Lovro Majer i Borna Sosa

22.09.2022 u 23:44

Bionic
Reading

Hrvatska je na Maksimiru pobijedila Dansku 2:1, a golove su zabili Borna Sosa i Lovro Majer. Odigrali su 'vatreni' još jednu sjajnu utakmicu i sad su na korak do plasmana na završni turnir Lige nacija

Lovro Majer u igru je ušao u 77. minuti utakmice. Na licu mu je posebna maska zbog nedavnog loma nosa, ali našem maskiranom osvetniku to nimalo ne smeta. Dapače, nakon manje od dvije minute na terenu zabio je za pobjedu Hrvatske 2:1. Naš Zorro! Lovro Majer!

'Sretan sam zbog pobjede, Danska je fenomenalna ekipa, borili smo se i zasluženo pobijedili. Ušao sam, dobro sam se osjećao nakon Eriksenova gola i vratio istom mjerom', rekao je presretni Lovro Majer i dodao:

'Imamo sve u svojim rukama, u dobroj smo situaciji i idemo sve riješiti u Beču. Sigurno nećemo razmišljati o porazu. Uvijek je lijepo vratiti se u svoj Zagreb i na stadion na kojemu sam proveo najljepše trenutke svog života. Mislim da se dogodio jedan savršen spoj starih i mladih igrača, gušt je igrati s njima. Ne razmišljamo o porazu od Austrije na početku Lige nacija, razmišljamo samo o pobjedi u Beču', zaključio je junak naše pobjede.

Sjajnu je utakmicu odigrao i Borna Sosa. Zabio je u 49. minuti za vodstvo Hrvatske 1:0. Smireno je naciljao i plasirao loptu s vrha šesnaesterca, gađao je desni kut danskog gola. Schmeichel je bio nemoćan...

'Jako intenzivna i teška utakmica... Moram pohvaliti i Dance, igrali su dobro, ali mi smo zasluženo pobijedili. Pogotovo je meni drago jer sam zabio gol. Prvo mi je na pamet došao Toni Kroos, on je tako zabijao i na to me podsjetio takav gol, a jednako je znao zabiti i legendarni Jürgen Klinsmann', kazao je Sosa i nastavio:

  • +53
Hrvatska - Danska, Liga nacija, 22.9.2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

'Nije mogao biti bolji trenutak i bolji stadion, tu sam dosta utakmica odigrao, a bilo je na tribinama i mnogo mojih prijatelja, kao i obitelj. Hvala Bogu da se sve tako odvilo u tome smjeru, mi znamo da Hrvatska može ostati na vrhu tablice te će nam to biti vjetar u leđa uoči SP-a u Kataru. Sad idemo u Beč, da protiv Austrije završimo uspješno ovu Ligu nacija', zaključio je Sosa.

Standings provided by SofaScore