zbunjeni Wijnaldum

Neugodna situacija; nizozemska zvijezda govorila o Hrvatskoj, ali je naglo prekinuta!

Bionic
Reading

Nije bilo lako Rominim igračima sinoć nakon poraza u finalu nogometne Europske lige. Sevilla je bila bolja, a sve je naplatila boljim izvođenjem 11-eraca, što je momčadi iz Andaluzije donijelo čak sedmi naslov u ovom natjecanju

Tražio je Jose Mourinho način kako se opravdati za poraz, a krivce je pronašao u sucima. Osim što ih je isprozivao na presici, a riječ je naravno o glavnom sucu, Englezu Anthonyju Tayloru, podno tribina, dok je kod busa čekao svoje igrače - susreo se licem u lice s engleskom sudačkom delegacijom.

>> Sevilla tek nakon drame penala pobijedila Romu i osvojila Europsku ligu

I tu je bio još žešći 'Uefa, lop...', grmio je Portugalac. Potom im je spominjao i 'majku', a Tayloru je još rekao 'ti si jeb*** sramota'. Novinari su se hvatali za glavu.

Jer Mourinho je očito zaboravio da je prije Dybalinog gola sudac mogao (pa čak i trebao) dosuditi prekršaj nad Rakitićem. Također, dojam je da je i nepotrebno promijenio odluku kada je dosudio penal za Sevillu, pa je nakon konzultacija s VAR-om ipak ostavio Romu 'na životu'.

Taj se 'presing' poslije vidio se i na igračima. Romina PR-služba odradila je što je morala, poslala je tri igrača, i to ona malo manje 'atraktivna' pred novinare. I to samo one s TV kamerama. S time da je svakom postavljeno pitanje ili dva.

No, kad već nismo dobili priliku pitati ih kako se osjećaju nakon još jedne briljatne Rakitićeve izvedbe, s nestrpljenjem smo željeli Georginiju Wijnaldumu postaviti pitanje veseli li se nastupu za nizozemsku reprezentaciju u završnici Lige nacija (14.6.) i okršaju s brončanima iz Katra.

Dok je prolazio, ljubazno se zaustavio, pa čak i ostao iznenađen kako to da ga ne pitam ništa za ovaj poraz, te je počeo odgovarati:

'Hrvatska je...'.

U tom trenutku, kao 'furija', nizozemskom reprezentativcu u riječ je upala dama iz PR-a Rome, i kao 'vučica' udaljila Wijnalduma od četvorice hrvatskih novinara. A koliko je situacija bila neugodna, najbolje se vidjelo na licu nizozemskog reprezentativca. Vjerujemo da je i njega iznenadila tako žustra reakcija.

I nije da se 'dama' okomila samo na hrvatske novinare. Jednako je reagirala kada je i Nemanja Matić stao pred srpske kolege.

  • +42
Sevilla - Roma, finale Europske lige, 31.5.2023. Izvor: EPA / Autor: Tibor Illyes