tko o čemu...

Ljutiti Jose Mourinho nakon poraza opet opleo po sucima: Kao da nam je sudio Španjolac!

01.06.2023 u 06:40

Bionic
Reading

Sevilla je u finalu Europske lige tek nakon penala pobijedila Romu, a svoje viđenje utakmice dao je trener 'vučice' Jose Mourinho. Naravno, bilo je to u njegovom karakterističnom stilu

Do srijede navečer Jose Mourinho je slavio u svih pet finala europskih kupova u koje se plasirao sa svojim momčadima. A onda se u Budimpešti ukazala Sevilla s našim Ivanom Rakitićem i nanijela mu prvi poraz! Jasno da 'Specijalnom' to nije baš najbolje 'sjelo'.

'Rekao sam da ćemo otići ili s trofejom ili mrtvi. Mrtvi smo! Mrtvi smo umorni, i fizički i psihički. Mrtvi smo jer mislimo da je ovo nepravedan poraz s mnogo diskutabilnih incidenata. Ali i ponosni smo', započeo je Mourinho nakon utakmice te nastavio:

'Uvijek kažem da možete izgubiti utakmicu, ali nikad dostojanstvo i profesionalizam. Pobijedio sam u pet europskih finala, ovo je jedino koje sam izgubio, ali vraćam se kući ponosniji nego ikad. Momci su dali sve od sebe ove sezone.'

Naravno, za poraz je Mourinho po običaju okrivio suce...

  • +42
Sevilla - Roma, finale Europske lige, 31.5.2023. Izvor: EPA / Autor: Tibor Illyes

'Bila je to žestoka, baš muška utakmica sa sucem koji se činio kao Španjolac. Žuti, žuti pa žuti cijelo vrijeme. Nepravda se vidi u tome što je Lamela trebao dobiti drugi žuti karton, ali nije, a onda je u raspucavanju realizirao penal', pričao je Mourinho koji nije mogao izbjeći pitanje o svom ostanku u Rimu:

'U ponedjeljak odlazim na odmor. Ako bude vremena za razgovor prije toga, razgovarat ćemo. Ja sam ozbiljan čovjek. Rekao sam vlasnicima kluba prije par mjeseci da će oni prvi doznati ako ću biti u kontaktu s nekim drugim klubom. Uvijek ću biti iskren i direktan. U prosincu mi je prišla portugalska reprezentacija, nakon toga nisam razgovarao ni s kim. Imam još godinu dana ugovora s Romom i to je to', zaključio je Jose Mourinho.

Neki su igrači Rome neutješno plakali nakon poraza...

'Teško je to bilo gledati, ali neko plače, neko drži u sebi, svi smo se borili za ovaj dres. O nepravednim stvarima ćemo još pričati kad dođemo kući', završio je Portugalac.