vrijeme radi za njega

Neočekivana odluka jednog od najnadarenijih hrvatskih košarkaša; svi se sada pitaju kako će to utjecati na njegovu karijeru?

20.07.2021 u 11:19

Bionic
Reading

Cijelo je ljeto Roko Prkačin (18) proveo u SAD-u sudjelujući na ljetnim kampovima NBA klubova, a sve kako bi se izborio za što bolju poziciju na ovogodišnjem izboru novaka, draftu. Analitičari su mu predviđali poprilično visoki pick, no Roko je sve iznenadio svojom odlukom da u posljednji trenutak odustane...

Roko Prkačin (18) odustao je od izlaska na NBA draft ove godine te će opet pokušati sljedeće... Jedan od najnadarenijih hrvatskih košarkaša ovo je ljeto proveo u kampovima nekoliko različitih NBA momčadi, sve kako bi pokušao izboriti što bolju poziciju na izboru novaka, NBA draftu.

Prema svim najavama Roko Prkačin je trebao biti izabran na početku druge runde, negdje oko 36. izbora. Navodno su ga 'naciljali' Oklahoma City Thunderi koji će u sljedećim sezonama graditi novu momčad te su odlučili uzeti što više mladih igrača. Među njima je vrlo visoko kotirao i Prkačin.

No, sada je objavljeno kako se Roko doslovno posljednjeg dana povukao iz konkurencije za ovogodišnji draft.

'Roko Prkačin, rangiran kao 36. na ESPN-ovoj listi, povukao je svoje ime s NBA drafta 2021., izvor je javio ESPN-u. To je pomalo iznenađujući potez, ali sa samo 18 godina Prkačin će imati priliku postati visoki pick 2022. nakon dobre sezone', potvrdio je poznati američki novinar i analitičar za draft Jonathan Givony, koji radi za ESPN.

Mnogi se sada pitaju kako će ta odluka utjecati na njegovu karijeru... Odustajanje znači da će se Roko Prkačin vratiti u Hrvatsku te još jednu sezonu odraditi u dresu Cibone. Sigurno je da mu to neće odmoći jer bi već na draftu 2022. godine mogao 'upasti' u prvu rundu i to poprilično visoko. Posebice ako odigra dobru sezonu 'pod Tornjem'.

Osim Prkačina, s NBA drafta su se povukla još dva hrvatska košarkaša, Boris Tišma i Karlo Matković.