suspenzija Cas-a

Neočekivan problem za Al Nassr; Fifa ih oštro kaznila, a žrtva je ispao Brozović

12.07.2023 u 11:03

Bionic
Reading

Poprilično je odjeknula vijest kako je Fifa je zabranila Al Nassru, prvog dana priprema za novu sezonu, da registrira nove igrače

Još bizarnije zvuči podatak kako se Fifa za taj potez odlučila jer mega-bogati saudijski klub Al Nassr kansi s plaćanjem bonusa koje duguju engleskom Leicesteru. Naime, riječ je o klauzuli ugovora s Nigerijcem Ahmedom Musom zbog čega je došlo do neočekivanog problema.

Kako se doznaje, Musa je od 2018. i 2020. zaradio 460 tisuća eura u bonusima za učinak i nastupe za Al Nassr u koji je stigao iz Leicestera (prije toga igrao je za CSKA iz Moskve, op.a.). No, to mu nije plaćeno usprkos presudi CAS-a u korist Leicestera.

Iako iznos zaista nije velik za bogati klub kao što je Al Nassr, očito je nešto drugo u pitanju kad su se odlučili oglušiti na odluku CAS-a. Zbog toga su se iz CAS-a obratili Fifi koja je odmah reagirala i zabranila je Al Nassru registraciju novih igrača.

Među tim novim igračima nalazi se i hrvatski veznjak Marcelo Brozović, a zadnji rok za registraciju igrača je do 11. kolovoza kad je na rasporedu prvo kolo saudijskog nogometnog prvenstva. Tako ispada da je hrvatski veznjak, koji je nedavno stigao iz milanskog Intera, ispao žrtva. Svi se pitaju hoće li u 1. kolu zaigrati uz Cristiana Ronalda...

Podsjetimo, Brozović je potpisao ugovor na tri godine, do ljeta 2026. godine. Inter će dobiti odštetu od 18 milijuna eura, a Brozović će godišnje zarađivati nešto manje od 30 milijuna eura što ga čini najplaćenijim hrvatskim nogometašem u povijesti.

No, iz Al Nassra moraju požuriti s uplatom jer se doznaje kako će suspenzija biti ukinuta tek nekoliko tjedana nakon što je izvršena uplata.