njegov se rad itekako cijeni

Dinamov trener Bjelica odazvao se pozivu iz Barcelone i na španjolskom jeziku održao 'lekciju' zbog koje mu jako raste cijena

12.11.2019 u 12:41

Bionic
Reading

Veliki uspjesi nogometaša Dinama na međunarodnoj sceni očito nisu prošli neprimjećeno. Jer stratega 'modrih' Nenada Bjelicu, koji je i 'glavni krivac' za ovakva rezultatska ostvarenja maksimirskog kluba, pozvali su ga na Barca Innovation Hub akademiju gdje je održao predavanje budućim trenerima

Dinamo je već godinama sudionik europskih natjecanja, češće u Europskoj ligi nego Ligi prvaka, ali do dolaska Nenada Bjelice na klupu 'modrih', najčešće je bio i samo puki promatrač.

No, prošle sezone nešto se očito promijenilo u sustavu rada, ali i razmišljanja, pa je nakon skoro 50 godina bez nastupa u tzv. 'europskom proljeću', Dinamo srušio i tu neugodnu tradiciju. Bilo je to kroz natjecanje u Europskoj ligi.

Ove sezone pak, Nenad Bjelica s gotovo identičnim sastavom, ali godinu dana iskusnijim, ostvaruje odlične rezultate i među europskom klupskom elitom, u Ligi prvaka. I u prilici je i kroz to natjecanja osigurati prolazak do nokaut-faze.

Dakle, reference su definitivno na Bjeličinoj strani, a njegova upornost kojom kroći kroz nogomet te ambicije da jednog dana dogura do trenerske funkcije u nekoj od liga tzv. 'petice', odnosno do izborničke funkcije hrvatske reprezentacije, dobile su potvrdu već sada.

Naime, ovog utorka i srijede Nenad Bjelica u radnom je posjetu Barceloni, gdje u sklopu znanstvene akademije Barca Innovation Hub ovog velikog katalonskog kluba drži predavanja budućim trenerima.

Bjelica se predstavio s temom Da li igrači i dalje napreduju?

Sigurni smo da Bjelica iz prve ruke i osobnog iskustva to može itetkako dobro posvjedočiti, jer ako je od 'nepoznatih' Mislava Oršića i Brune Petkovića, te 'golobradog' Danija Olma uspio stvoriti A reprezentativce svojih zemalja, jasno je da Bjelica zna i formulu kako nogometaše natjerati da napreduju.

No, ono što daje dodatnu težinu Bjeličinom nastupu u Barceloninoj akademiji jest i činjenica da je predavanje odradio na tečnom španjolskom jeziku.