TEŠKA SKUPINA, ALI...

Nema predaje! Rijeka želi još pokoju senzaciju

30.08.2013 u 14:55

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke igrat će u skupini I Europske lige, zajedno s francuskim Lyonom, španjolskim Betisom te portugalskim Guimaraesom

Odlučio je tako ždrijeb u Monte Carlu, a dodajmo kako Rijeka protiv ovih klubova nikad nije igrala u europskim kup natjecanjima.

Lyon je zlatne godine imao ne tako davno, od 2002. do 2008, osvojio je sedam naslova prvaka Francuske te je bio u to vrijeme redoviti sudionik Lige prvaka gdje je jednom stigao do polufinala te još tri puta do četvrtfinala. No sada su 'lavovi' s Gerlanda znatno slabiji i osuđeni na Europsku ligu. Vrijednost momčadi je 104 milijuna eura, a najskuplji igrači su napadač Bafetimbi Gomis te veznjak Maxime Gonalons koji su procijenjeni na po 12 milijuna eura. Klub s Gerlanda je završio u Europskoj ligi nakon što je u play-offu Lige prvaka u obje utakmice poražen od Real Sociedada.

Betis se može pohvaliti sa jednim osvojenim prvenstvom (1935), tu su i dva Kupa kralja od kojih je posljednji stigao 2005. U Europi ovaj klub nije imao zapaženih rezultata. Kadar sevillske momčadi je vrijedan nešto više od 57 milijuna eura, a najcjenjeniji su igrači veznog reda Joan Verdu (sedam milijuna) te Alvaro Vadillo (pet milijuna). Betis je u četvrtom pretkolu Europske lige s lakoćom sredio češki Jablonec (6:0, 2:1).

Vitoria de Guimaraes je jedini veliki domaći trofej u svojoj povijesti uzela prošle sezone, i to kup. To je ovaj klub izravno gurnulo u skupine Europske lige, a igrači vrijede oko 18 milijuna eura. U napadu je prvo ime Marco Matias, a u veznom redu Južnoamerikanci Jean Barrientos te Leonel Olimpio. Za ovaj portugalski klub posljednje dvije godine je igrao Dinamov napadač El Soudani.


Predsjednik Uprave Rijeke Damir Mišković bio je sretan jer je njegov klub sinoć iz daljnjeg natjecanja izbacio Stuttgart. Za Agenciju Anadolija je izjavio da mu je žao Vedada Ibiševića, ali da 'Rijeka ima tri svoja Bosanca'.

'Imamo Alispahića, Kvržića i Zlomislića. Što bi Rijeka bez Bosanaca', našalio se.

Istaknuo je da je njegov klub napravio mnogo eliminacijom Stuttgarta, ali da ne treba letjeti u oblacima.

'Igramo sa jakim protivnicima. Bez obzira što su jaki, mi ćemo se boriti i nećemo se predati. Pokušat ćemo napraviti još senzacija', rekao je Mišković za AA.