BUNDESLIGA

Neiskustvo se nije osjetilo; Xabi Alonso oduševio svih u Bayeru i dobio novi ugovor

04.08.2023 u 19:50

Bionic
Reading

Njemački nogometni bundesligaš Bayer Leverkusen i španjolski trener Xabi Alonso potpisali su produžetak ugovora do lipnja 2026. godine, objavili su "Apotekari".

Alonso je preuzeo, tada posrnuli Bayer u listopadu prošle godine i doveo ga do šestog mjesta u prvenstvu, te polufinala Europske lige.

"Zahvalan sam Bayeru na vjeri koju ulaže u mene," rekao je 41-godišnji Španjolac koji je prije dolaska u Bundesligu vodio mladu momčad Real Madrida i B momčad Real Sociedada.

"Činjenica da imamo iste ideje i smjerove u sportskim stvarima što pokazuje veliku bliskost i vjeru između šefova kluba i mene," dodao je bivši veznjak Liverpoola, Real Madrida i Bayerna koji je sa španjolskom vrstom osvojio svjetski (2010) i dva europska naslova (2008, 2012).

"Bili smo u teškoj situaciji i u Xabiju smo vidjeli svjetsku zvijezdu, ali i neiskusnog trenera koji još nije vodio vrhunsku momčad. Ipak, od početka sam bio uvjeren u njegovu sposobnost, a Xabi je bio uvjeren u kvalitetu naše momčadi. Zajedno smo svladali otpor i stvorili najbolju od svih perspektiva za Bayer," dodao je sportski direktor Simon Rolfes.

Leverkusen će i ove sezone igrati u Europskoj ligi.