BIT ĆE BORBE

Nastavljaju se uzbuđenja u HT Prvoj ligi; u nedjelju će se kompletirati prvo kolo, a evo gdje možete gledati utakmicu iz Pule

18.07.2021 u 11:47

Bionic
Reading

Prvo kolo Hrvatski Telekom Prve lige danas će u Puli kompletirati Istra 1961 i Hrvatski dragovoljac (18.55, Arenasport 1)

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Prometno je bilo u Puli, mnogo igrača je otišlo i došlo. Glavni trener Gonzalo Garcia imao je dosta posla kako bi uigrao linije.

'Sretni smo zbog početka sezone. Nedostaje nam nekoliko igrača, ali dobro smo trenirali i radujemo se početku natjecanja. Igrači su na pripremama odradili zaista odličan posao, svakog dana su na trening dolazili otvorenog uma i prihvaćali nove ideje, trudili se odraditi najbolje sve dane zadatke. S tim dijelom sam veoma zadovoljan. Svaki pojedini igrač želi napredovati i želi više, a to je ono što svaki trener želi. Pogledali smo utakmice Hrvatskog Dragovoljca i imamo sliku o njima, dobro su organizirani u obrani, imaju brzinu u nogama i fizički su jaka momčad, no pravo stanje ćemo vidjeti ove nedjelje na terenu' rekao je trener Garcia.

'Odradili smo stvarno jako naporne pripreme i mogu reći da sam zadovoljan kako smo to odradili. Došao je novi trener s novim idejama i mislim da smo ih jako dobro prihvatili. Atmosfera u ekipi je pozitivna, i sve u svemu mislim da smo spremni i jedva čekamo da krene prva utakmica', dodao je veznjak Slavko Blagojević.

Jasno je da je Istra u ovoj utakmici blagi favorit. No, Dragovoljac je spreman za sezonu, a ljestvica je postavljena visoko.

Trener Miroslav Kuljanac dobro poznaje nedjeljnog protivnika, jer je bio pomoćnik Igora Pamića na klupi zeleno-žutih, a ovaj put u Pulu se vraća u ulozi glavnog trenera novog prvoligaša.

'Sigurno će bit lijep osjećaj vratiti se u Pulu, grad u kojem sam proveo jedan veliki period mog života. Četiri i pol godine sam proveo u Istri, to nije malo', rekao je Kuljanac i dodao: 'Nadam se da neću promašiti svlačionicu.'.

Jedan od onih koji je prošle godine stvarao čudo u 2. HNL-u bio je i kapetan momčadi Zvonimir Šubarić. Uvjeren je da će Dragovoljac u sezoni koja je ispred nas puno toga pokazati.

'Pripreme su iza nas, pripremali smo se na najbolji mogući način. Spremni dočekujemo prvo kolo, jedva čekamo istrčati na teren. Imamo odlično atmosferu u momčadi. Ovo je jedna velika klapa. Novi igrači su se uklopili na najbolji mogući način.'