mora otići!

Naš Hajduk ekspresno odgovorio na prozivke Marina Brbića: Degutantno je čitati njegova prozivanja...

  • Autor: Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 22.07.2020 19:57
  • Objavljeno 22.07.2020 u 19:57
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik Hajduka Marin Brbić napustio je Poljud. Nadzorni odbor kluba pružio mu je podršku, ali Brbić je odlučio odstupiti. 'Prelomio' je nakon govora kojeg je na Skupštini kluba održao predsjednik udruge Naš Hajduk Toni Baletić

'Na Skupštini nisam dobio podršku drugog najvećeg dioničara Kluba - Udruge Naš Hajduk, odlučio sam ostati pri svojoj prvotnoj odluci da podnesem ostavku', stoji među ostalim u obrazloženju sad već bivšeg predsjednika Hajduka Marina Brbića koji je odluku o odlasku i pojasnio:

'Za mene osobno ponižavajući je način na koji mi je Udruga Naš Hajduk iskazala nepovjerenje, posebno imajući u vidu govor predsjednika Udruge gospodina Tonija Baletića koji je pritom koristio rječnik neprimjeren događaju, instituciji HNK Hajduk i funkciji koju sam obavlja. Usporedba predsjednika HNK Hajduk, ma tko on god bio, s kućnim ljubimcem je apsolutno neprihvatljiva, ispod svake razine komunikacije, posebno među dionicima Kluba na tako bitnom događaju.'

Na odgovor udruge Naš Hajduk nije trebalo dugo čekati. Prenosimo ju u cijelosti.

'Na šestosatnoj Skupštini kluba Naš Hajduk jasno je artikulirao razloge nedavanja razrješnice predsjedniku i argumentirano komentirao rezultate njegova rada. Upravo zato nevjerojatno nam je čitati obrazloženje predsjednika Uprave o odlasku zbog izostanka naše podrške, zanemarujući pritom argumentiranu kritiku na godinu i pol dana neostvarenih poslovnih, organizacijskih i sportskih ciljeva te neuspjeha na svim frontovima.

Ako treba, ponovno ćemo obrazložiti razloge jer nam se čini da se argumenti zaobilaze. Posebno degutantno je čitati njegova prozivanja na osobnoj razini, i to nakon što su na navedenoj skupštini riječ imali svi članovi Upravnog odbora Našeg Hajduka – koji su o smjeru prethodno diskutirali s volonterima, članovima i cijelom skupštinom naše udruge, kao i KN Torcidom.

Još jednom ponavljamo, predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić podnio je ostavku jer, osim niza neostvarenih ciljeva kluba, nije ostvario ni rezultatski cilj koji je sam sebi postavio.

Naglašavamo kako odgovornost za daljnje poteze ima Nadzorni odbor kojeg su članovi birali na demokratskim izborima. Nadzorni odbor ima podršku Našeg Hajduka kao suvlasnika kluba u pronalaženju najboljeg rješenja u tranziciji i izboru novog predsjednika Uprave.

Također, očekujemo da će profesionalci u klubu s obzirom na iznesene planove na Skupštini nastaviti u ostvarivanju zacrtanih ciljeva za narednu sezonu.'