liga prvaka - 2. kolo

Napoli se spasio u 90. minuti, Zvezda doživjela najteži europski poraz u povijesti kluba

03.10.2018 u 23:13

Bionic
Reading

U derbiju skupine C Napoli je pobijedio Liverpool sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Lorenzo Insigne u sudačkoj nadoknadi. Domaćin je bio bolji, imao je daleko više od igre i nekoliko lijepih prilika i posve zasluženo je stigao do bodova.

Prvu prigodu na utakmici imali su domaćini u 10. minuti, no Lorenzo Insigne je pucao pored gola. U 33. minuti zaprijetio je i Milik, ali je Alisson Becker bio spreman. Poljski napadač je pucao i u 49. minuti, no Alisson je ponovo odlično reagirao. Prvu ozbiljnu priliku Liverpool je imao u 67. minuti kada je Salah pucao s ruba kaznenog prostora, ali pored gola. Veliku priliku Napoli je imao u 75. minuti kada je Jose Callejon već svladao Alissona, ali je loptu ispred gola počistio Joe Gomez.

Napoli - Liverpool Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najbolju priliku na utakmici domaćin je imao u 82. minuti kada je Mertens sa sedam-osam metara pogodio vratnicu gostujućeg gola. Kada se već činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Insigne je iskoristio sjajno dodavanje Callejona za pobjedu talijanskog sastava.

Marko Rog nije nastupio za Napoli, baš kao niti Dejan Lovren za Liverpool.

U ranije odigranom susretu PSG je na Parku prinčeva pobijedio Crvenu zvezdu sa 6-1 nanijevši beogradskom sastavu najteži europski poraz u povijesti kluba.

Srpski prvak je u prvom kolu iznenadio favorizirani Napoli odigravši 0-0, no u drugom kolu doživio je pravi debakl. Crvena zvezda se dobro držala u prvih 20 minuta, no onda je procurilo. PSG je do kraja poluvremena zabio četiri gola, a u nastavku još dva. Pobjeda PSG-a je mogla biti i uvjerljivija, no Milan Borjan se istaknuo s nekoliko odličnih obrana.

Parižani su poveli u 20. minuti golom Neymara iz slobodnog udarca, a brazilski majstor je 158 sekundi kasnije zabio i za 2-0 nakon duplog pasa sa Kylianom Mbappeom. Neymar je time oborio rekord Lige prvaka u postizanju dva gola u nizu, a dosadašnji je rekord također bio u njegovom vlasništvu. U dresu Barcelone zabio je 'double' u razmaku od 166 sekundi.

Do kraja prvog dijela među strijelce su se upisali i Edison Cavani (37), te Angel di Maria (41). U nastavku susreta PSG je zabio još dva gola, a strijelci su bili Mbappe u 70. minuti, te Neymar u 82. minuti ponovo iz slobodnog udarca. Marko Marin je u 75. minuti postigao utješni gol za goste.

Do sada je najveći europski poraz Zvezda upisala 2004. kada je izgubila od PSV Eindgovena sa 0-5. U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Napoli i Liverpool.

Na ljestvici vodi Napoli sa četiri boda, Liverpool i PSG imaju po tri boda, dok Crvena zvezda ima jedan bod.

U skupini D Porto je pobijedio Galatasaray sa 1-0, dok je Schalke identičnim rezultatom bio bolji od Lokomotiva.

Pobjedu Portugalcima donio je gol Mousse Marege u 49. minuti. U ranijem terminu odigrana je i utakmica između Lokomotiva i Schalkea u skupini D. Njemački sastav je slavio u Moskvi sa 1-0 golom Westona McKenniea u 88. minuti. Vedran Ćorluka nije nastupio za ruski sastav.

Na ljestvici vode Schalke i Porto sa po četiri boda, Galatasaray ima tri, a Lokomotiv je upisao i drugi poraz.

Skupina C
Paris Saint GermainCrvena Zvezda6:1
NapoliLiverpool1:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Napoli21104
2.Paris Saint Germain21013
3.Liverpool21013
4.Crvena Zvezda20111
Sljedeće utakmice
24.10.Paris Saint GermainNapoli
24.10.LiverpoolCrvena Zvezda
Skupina D
Lokomotiv MoskvaSchalke 040:1
PortoGalatasaray1:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Schalke 0421104
2.Porto21104
3.Galatasaray21013
4.Lokomotiv Moskva20020
Sljedeće utakmice
24.10.Lokomotiv MoskvaPorto
24.10.GalatasaraySchalke 04