MORAMO SE SLOŽITI

Napokon je netko prestao šutjeti: Veliki cirkus, sramim se, a trebao bih biti ponosan!

19.09.2023 u 06:04

Bionic
Reading

Interesi menadžera i promotora su već u nebrojeno puno navrata uništili najveće mečeve koji se danas mogu dogovoriti, a situacija između Furyja i Usyka samo je jedan od primjera

Postalo je praktički nemoguće dogovoriti neki veliki meč jer pregovori prije ili kasnije propadnu, piše Fight Site.

Bivši svjetski prvak, Ricky Hatton, jučer je kritizirao današnji svijet profesionalnog boksa. Izrazio je nezadovoljstvo situacijom u kojoj je nemoguće organizirati neki meč, a rekao je i kako se srami u što se pretvorio sport koji mu je dao sve što ima.

'Boks je u posljednje vrijeme, pogotovo na velikoj pozornici, veliki cirkus. Ponekad si upalim i gledam taj boks i onda samo ugasim televizor! To je sramotno jer bih trebao biti ponosan na sve što je ovaj sport učinio za mene', rekao je Hatton za Boxing News.

'Boks treba izbaciti prste od ovih i pustiti borbe da se organiziraju jer ovako rade veliku štetu sportu. Danas će se borci radije boriti protiv YouTubera, nego za svjetsku titulu, jer tako zarađuju više novca. To čini veliku štetu našem sportu. Nadam se da će se početi dogovarati velike borbe i da će se boks vratiti na velika vrata. Mislim da tako treba biti', dodao je.