DOČEK U TEHERANU

Ronaldo dobio poklon od Iranaca, ali utakmica će se igrati u sablasnoj atmosferi

18.09.2023 u 16:07

Bionic
Reading

Saudijski klub Al Nassr predvođen portugalskom zvijezdom Cristianom Ronaldom dočekan je u ponedjeljak u Teheranu, gdje će s domaćim Persepolisom igrati utakmicu azijske Lige prvaka, uz veliku pompu

Navijači su radosnim povicima ispratili autobus s Cristianom Ronaldom i njegovim suigračima, među kojima je i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, kada su napuštali zračnu luku Imam Khomeini.

Prije toga je 'CR7', što je nadimak 38-godišnjeg portugalskog reprezentativca, od predsjednika kluba Persepolis na poklon dobio raskošni perzijski tepih.

Veliki transparenti 'Dobrodošli' s portretima nogometaša Al-Nassra izvješeni su na mostovima glavnih cesta koje prelaze ogromnu iransku prijestolnicu, nenaviknutu na doček međunarodnih zvijezda zbog diplomatske izolacije zemlje.

Nažalost, nijedan navijač neće moći prisustvovati utakmici u utorak na stadionu Azadi, najvećem u zemlji sa svojih 90.000 mjesta zbog sankcija Azijske konfederacije (AFC) izrečene nakon kontroverzne objave 2021. na Instagram stranici Persepolisa.

Utakmica koja se igra iza zatvorenih vrata ipak će biti prenošena na televiziji.

Od sada do početka utakmice, igrači Al-Nassra bit će pod osiguranjem 'elitne jedinice' policije, specijalizirane za predsjednička putovanja, objavio je sportski portal Varzesh 3.

Svim klubovima je izazov dobro startati u azijskoj Ligi prvaka, u kojoj su saudijski klubovi sada favoriti nakon što su se znatno pojačali tijekom ljeta. Al-Nassr je tako angažirao Senegalca Sadia Manéa, Bjelokošćanina Séka Fofanu.

Al-Nassr će se pokušati osvetiti iranskom klubu za poraz u polufinalu natjecanja 2020. godine.

Najuspješniji i najpopularniji klub u Iranu, Persepolis je bio dva puta finalist natjecanja 2018. i 2020., dok ga je Al-Nassr osvojio 1995. godine.