REAKCIJE

Evo kako su vozači Red Bulla komentirali debakl na VN Singapura i kraj čudesnih nizova

18.09.2023 u 16:41

Bionic
Reading

Aktualni prvak Max Verstappen i momčad Red Bulla nisu uspjeli produžiti svoje rekordne pobjedničke nizove na VN Singapura

Nizozemac nije uspio doći do svoje 11. pobjede zaredom u prvenstvu, a Red Bull do svojeg 16. trijumfa u nizu. Nakon loših kvalifikacija, Verstappen je s 11 startne pozicije došao do petog mjesta u utrci, a Sergio Perez s 13. na osmo.

'Dosta sam se zabavio u Singapuru, ali dva puta nam Safety Car nije pomogao. Prvi je bio na pogrešnom dijelu, a onda je i drugi došao ponovno na pogrešnoj točki za nas, tako da je mala šteta. Ali bilo mi je zabavno u drugom odlasku, mislim da smo bili prilično brzi', rekao je Verstappen koji se u nedjelju navečer našao na nepoznatom terenu.

'Išli smo na alternativnu strategiju i onda se morate nadati da će sve ići u vašu korist. Ali nije, ali to se ponekad dogodi. Sve u svemu, auto je opet bio malo bolji u utrci, što je, čini mi se, najvažnije. Mislim da ćemo biti brzi u Suzuki (VN Japana). Stvarno moramo razumjeti ovaj vikend, ali Suzuka je naravno potpuno drugačija staza.'

Drugi vozač Red Bulla Sergio Perez bio je umiješan u dva incidenta na stazi…

'Nije lijep dan za nas. Bilo je dosta teško, dosta nezgodno. Mislim da naš nastup u Singapuru ovisi o stazi i trebali bismo biti puno jači kad budemo u Japanu, nadam se', rekao je Perez.

  • +14
VN Singapura - Formula 1, 17.9.2023. Izvor: EPA / Autor: Tom White