nešto se 'kuha'?

Napeto u Münchenu; igrači Bayerna održali su tajni sastanak bez znanja trenera Nike Kovača

23.05.2019 u 16:37

Bionic
Reading

Prošlog je vikenda Bayern potvrdio osvajanje naslova prvaka Njemačke, a Niko Kovač je barem nakratko začepio usta sve brojnijim i glasnijim kritičarima koji ga cijele sezone tjeraju s klupe Bavaraca. Do kraja sezone Kovaču je ostala još samo jedna utakmica, finale Kupa s Red Bull Leipzigom u subotu (25. svibnja) u Berlinu, ali u Münchenu i dalje nema mira...

Njemački mediji otkrili su kako posljednjih dana u momčadi Bayerna ponovno 'vrije'. Da se nešto veliko 'kuha' bilo je jasno još prošlog tjedna kad su se igrači samoinicijativno okupili nakon jednog od treninga i održali sastanak na koji nisu bili pozvani trener Niko Kovač i njegov stručni stožer.

Inicijator sastanka navodno je bio Arjen Robben, a vatreni je govor održao i Franck Ribery. Bilo je to uoči posljednjeg kola u kojemu je Bayernu trebala pobjeda za potvrdu naslova prvaka. I razbili su Bavarci frankfurtski Eintracht 5:1 te burno proslavili novu titulu.

No, sezona još nije gotova, u subotu (25. svibnja) Bayern igra finale njemačkog Kupa protiv Red Bull Leipziga u Berlinu. Veterani Robben i Ribery opraštaju se od Bayerna te izvori bliski svlačionici 'bavarskog diva' donose kako su od svojih suigrača tražili maksimalan angažman i ozbiljnost na samom kraju sezone. Većina je igrača obećala da će svoj dio posla odraditi maksimalno do kraja, ali...

Bilo je i onih kojima Niko Kovač nikako nije 'legao', neki od Bayernovih igrača najradije bi ga vidjeli kako odlazi iz Münchena, no dojam je kako će prije Kovača iz kluba ipak 'izletjeti' baš svi ti nezadovoljnici.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Bayernovi čelnici za sada šute o budućnosti Nike Kovača. Čak ni ekipa ne zna kako će se stvari odvijati s njihovim trenerom. Kako ne bi ugrozili cilj i osvajanje novog trofeja, profesionalci su sami preuzeli inicijativu. Prema informacijama koje donosi 'Sport Bild', vođe ove momčadi - Robben, Ribery, Müller, Lewandowski - sazvali su interni sastanak prošlog tjedna nakon jednog od treninga. Naravno, bez trenera Nike Kovača i ostatka trenerskog osoblja. Okupili su se svi, pa i ozlijeđeni igrači koji sigurno neće igrati finale Kupa, navodi se u tekstu.

Koliko je situacija ozbiljna? 'Sport Bild' u svom tekstu tvrdi kako su pred momčad izašli Ribery, Lewandowski, Rafinha i Thiago te hitno pozvali na koheziju. Nije bitno je li razgovor bio i o treneru, taktici ili individualnim problemima. Igrači nisu željeli dopustiti da ih bilo što omete u ovoj ključnoj fazi. U dvije utakmice igrači su imali priliku osvojiti naslove u Bundesligi i Kupu, a s dvostrukom krunom sebe bi nagradili za sezonu u kojoj nije bilo lako nikome, napominje se u tekstu za koji je 'podloga' izvor blizak svlačionici Bayerna.

Bundesliga, Bayern Munich - Eintracht Frankfurt Izvor: Pixsell / Autor: Werner Eifried/DPA/PIXSELL

Kako god bilo, za sada nije sigurno da će čelnici Bayerna - koliko god u svojim istupima naglašavaju da je Kovač siguran na svojoj poziciji - održati svoje obećanje. Dupla kruna mogla bi 'spasiti' bivšeg hrvatskog izbornika, ali dojam je da se Kovač našao 'između dvije vatre', unutar čelnih ljudi Bayerna stvorile su se dvije grupacije koje se bore za prevlast u klubu, a kolateralna bi žrtva - bez obzira na rezultat - mogao ispasti baš Niko Kovač.

A i igrači Bayerna su napokon shvatili da je vrijeme da 'skupe glave', i na njima je velika odgovornost jer su Niki Kovaču napravili dovoljno štete svojim nepoštenim odnosom prema njemu i njegovu radu. Bilo je tu pobuna, svađa, lažnih ozljeda... I bez obzira na sve to na korak su do dvostruke krune. Valjda su i sami došli do zaključka da barem neku zaslugu u svemu tome ima i trener...