pritisak je nevjerojatan

Niko Kovač prvi put otvoreno progovorio o pritiscima i mogućem odlasku iz Bayerna

17.05.2019 u 06:24

Bionic
Reading

Posljednje kolo Bundeslige igra se ove subote (18. svibnja), a Bayern pod vodstvom Nike Kovača mora pred svojim navijačima pobijediti Eintracht ako želi obraniti naslov prvaka. Veliki je pritisak na igračima, a posebno je teško Niki Kovaču koji je cijele sezone trpio konstantne napade i kritike

Njemački su mediji nemilosrdni, pritisak na Niku Kovača ne prestaje, bivši hrvatski izbornik koji je od ove sezone trener Bayerna doslovno 'ne može živjeti' od kritika. Već su ga 'sasjekli', seciraju ga cijele sezone, a Kovač se sada samom finišu odlučio progovoriti o svemu što se događalo te je komentirao svoj status na klupi Bayerna.

Neki izvori bliski klubu navode kako Niko Kovač, čak i ako osvoji prvenstvo i Kup, neće zadržati posao u Münchenu...

'Da razjasnimo, imam još dvije godine ugovora s Bayernom i želim ga odraditi do kraja. Koncentriran sam samo na to da postanemo prvaci, ostalo me ne interesira', odgovorio je hladno Niko Kovač te prokomentirao sve što mu se događalo ove sezone.

'Bilo je to jedno vrlo prosvjetljujuće, poučno iskustvo, zaista sam naučio puno. Ali također sam primijetio kako je teško ostati čovjek. Ljudi su vrlo, vrlo teška bića...', kazao je Kovač i pojasnio:

  • +5
Bundesliga, Leipzig - Bayern Munchen Izvor: Pixsell / Autor: Jan Woitas/DPA/PIXSELL

'Kada razgovaramo međusobno, moramo imati neki standard i nikada ići ispod toga. Uvijek misle da sam neki moralni apostol, ali ja sam doista takav. Jednostavno sam čovjek, odgojen sam tako. Želim da me tretiraju onako kako ja tretiram ostale. Svi moramo naučiti da naš svijet mora postati bolji. Možemo biti kritični, to je u redu, ali to mora biti do određene razine.'

OK, malo filozofiranja nikad ne škodi, učio je Niko Kovač od najboljih, ali sve zanima samo jedno - što ako ne uspije osvojiti naslov prvaka s Bayernom?

'Ako zapnem na ovoj, posljednjoj stepenici, to će boljeti, ali će proći...', mirno je odgovorio Kovač te završio u filozofskom stilu:

'No problem današnjeg svijeta je malodušje, zato danas ima toliko bolesti i depresije. To boli puno više i ne prolazi lagano. Moramo tražiti bolje i više od ljudi...'

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Do kraja sezone Bayernu i Niki Kovaču preostale su još dvije utakmice. Prva je u subotu 18. svibnja, u posljednjem kolu Bundeslige za naslov prvaka mora pobijediti svoju bivšu momčad Eintracht iz Frankfurta. Za kraj sezone Bavarci 25. svibnja (subota) igraju finale Kupa protiv Red Bull Salzburga na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Misli li zadržati posao u Münchenu i odraditi ugovor s Bayernom do kraja, Niko Kovač mora osvojiti naslov prvaka i uzeti Kup. Ne uspije li, dojam je kako je rastanak neizbježan i logičan...