Logo (1)

naklon do poda

Nakon šokantnog poraza u finalu napokon otkriveno u kakvom je stanju najopasniji Hrvat Cindrić igrao ovaj Euro

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 26.01.2020 22:38
  • Objavljeno 26.01.2020 u 19:21
Bionic
Reading

Španjolska je bila bolja u finalu Europskog prvenstva, 'furija' je pobijedila 'kauboje' 22:20, a naši rukometaši teško su se mirili s porazom...

'Nadao sam se da ću ipak nekako moći pomoći. Ali jednostavno nije išlo', kazao je Luka Cindrić kojeg je ozljeda spriječila da 'pogura' našu reprezentaciju u finalu protiv Španjolaca.

'Žao mi je, jako mi je žao...', govorio je Cindra kojemu je očigledno bilo jako teško te je nastavio:

'Svi smo dali sve od sebe, ali na kraju je presudila jedna lopta. No, kad se sve slegne, ipak možemo biti ponosni jer osvojili smo srebro na EP-u.'

Malo je stao, pa nastavio...

'Ovo je ipak veliki uspjeh. Da, sad smo razočarani, ali ovo je uspjeh… Uzeli smo prvu medalju na velikom natjecanju nakon 2016. godine', pričao je Cindrić i okrenuo se budućnosti:

'Čekaju nas kvalifikacije za Olimpijske igre u travnju, a tamo su već Francuska, Portugal... Neće biti lako, ali vjerujte u nas, imamo kvalitetu, nadam se da ćemo izboriti Tokio, zaslužili smo da budemo tamo. Ovo nam se mora negdje vratiti', razmišljao je Cindrić i za kraj napomenuo:

'Hvala navijačima, od prve do zadnje utakmice bili su s nama, kao da smo igrali doma. To smo mi Hrvati, nitko to ne može razumjeti!'

Pojavio se nakon Cindrića i Marino Marić...

'Ostaje žal, bol u srcu, patnja… Žao mi je zbog navijača, nadam se da ih nismo razočarali. Mi igrači ćemo to već nekako preživjeti, netko mora izgubiti', pričao je odmah nakon utakmice naš pivot i nastavio:

  • +45
EP u rukometu, finale, Španjolska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Tako je to u sportu. Nijanse su odlučile, po meni smo zabili premalo golova, ne možeš pobijediti s 20 zabijenih golova. Nismo ih dokrajčili u prvom poluvremenu kad smo trebali prelomiti i slomiti ih. Kako je tako je, ali imamo medalju, srebro nije tako loše', kazao je Marić te otkrio u kakvom je stanu igrao Luka Cindrić:

'Evo, pogledajte Cindrića. Jedva je hodao posljednjih dana, stalno na granici bola, natečene noge… Čudo je da je uopće izašao na teren. Zaslužio je naklon do poda, ali pokušao je igrati. I ostali su načeti, ali svi smo dali maksimum, nitko se nije štedio', zaključio je Marino Marić.

  • +13
Stockholm: Rukometaši Hrvatske nakon borbe u finalu okrunjeni srebrnim medaljama Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stepančić pokušao je biti realan iako je to nakon poraza u finalu bilo jako teško...

'Svi smo tužni, kako ne bi bilo... Ali sutra ćemo svi biti ponosni na ovo što smo napravili. Pa nije srebro loše…', kazao je Stepančić i nastavio:

'Španjolci? Ma sve smo znali, ali nismo imali mirnoće, malo smo žurili, pa opet je do tri minute prije kraja sve bilo izjednačeno, mogla je utakmica otići i na našu stranu. Moramo ipak biti ponosni na sve što smo napravili na ovom Euru. Imamo najbolju obranu, uzeli smo srebro, malo je nedostajalo do zlata… Velik je ovo rezultat!', kazao je Stepančić i zaključio:

'Hvala svim navijačima, ovo je i njihova medalja!'

  • +34
Stockholm: Hrvatski navijači prije finalne utakmice Europskog rukometnog prvenstva Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL