koronavirus je sve pokvario

Nakon odgode Igara za sljedeću godinu, organizatori su u velikom problemu jer upitno je u kojem bi se terminu uopće mogle održati

28.03.2020 u 16:34

Bionic
Reading

Predsjednik Organizacijskog odbora Ljetnih OI u Tokiju Yoshira Mori izjavio je da bi najbolji termin za održavanje odgođenih Igara bio između lipnja i rujna sljedeće godine, prenijela je u subotu japanska agencija Kyodo News.

'Mislim da moramo razmišljati baš o tom razdoblju. Nadam se da ćemo već u sljedećem tjednu dobiti odgovarajuće rješenje', dodao je Mori.

Kyodo News donosi informaciju da će Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odluku o novom terminu donijeti u sljedeća tri tjedna.

Potraga za najpogodnijim datumima održavanja Olimpijskih i Paraolimpijskih igara nije nimalo laka, jer je za 2021. predviđeno održavanje mnogobrojnih velikih natjecanja, svjetskih i kontinentalnih prvenstava po pojedinačnim sportovima, a zbog pandemije bolesti COVID-19 istu sudbinu kao i OI u Tokiju doživio je nogometni EURO koji je odgođen za ljeto sljedeće godine, a predloženi termin održavanja je od 11. lipnja do 11. srpnja.

Osim usklađivanja međunarodnog kalendara natjecanja, veliki izazov za MOO je naći termin koji će odgovarati i televizijskim kućama koje su nositelji prava prijenosa s olimpijskih igara, za što su izdvojile ogromne novčane iznose.