Vaterpolska LP

Nakon Jadrana i Jug upisao pobjedu u Ligi prvaka; u Rusiji pao Sintez Kazan

04.03.2020 u 20:44

Bionic
Reading

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja pobijedili su na gostovanju Sintez Kazan s 14:10 u susretu 10. kola A skupine Lige prvaka i barem privremeno preuzeli prvo mjesto na ljestvici

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja pobijedili su na gostovanju Sintez Kazan s 14:10 u susretu 10. kola A skupine Lige prvaka i barem privremeno preuzeli prvo mjesto na ljestvici.

Jug AO je vodio od prve minute i niti jednog trenutka nije ispuštao prednost protiv najslabije momčadi u skupini.

Momčad Vjekoslava Kobešćaka u nekoliko je navrata imala po četiri gola prednosti, a najveće vodstvo gosti su imali početkom posljednje četvrtine kada su poveli 10:5.

Jug AO je do pobjede predvodio Loren Fatović s pet golova, dok su Javier Garcia i Hrvoje Benić zabili po dva gola. U domaćim redovima najefikasniji su bili Adel Latipov, Sergej Lisunov i Nikolaj Lazarev s po tri gola.

Drugi hrvatski predstavnik u ovoj skupini, splitski Jadran je u utorak na svom bazenu svladao mađarski Szolnoki s 13:9 (3:1, 5:2, 2:4, 3:2). Splitski Jadran su do pobjede predvodili Nathan Power s tri gola, a Duje Pejković i Ivan Krapić zabili su po dva. U redovima Szolnokija istaknuo se Radomir Drasović s četiri pogotka.

Na ljestvici vodi Jug Ao s 24 boda, druga je Barceloneta s 22 boda, ali i utakmicom manje, dok je treći Olympiacos s 19 bodova i susretom manje.

U skupini B Mladost je u utorak na gostovanju pobijedila Waspo Hannover s 18-12 te je korak bliže plasmanu na Final Eight. Kod Mladosti najbolji su bili Luka Bukić i Lovre Miloš s po četiri gola, a ekipu Hannovera predvodio Aleksandar Radović, također s četiri pogotka.

OSC Budimpešta je vodeća s 22 boda, Ferencvaros i Pro Recco imaju po 20 bodova i utakmicu manje, dok je Mladost četvrta s 19 bodova.

Slijede Terrassa s 13, Marseille ima 10, Waspo Hannover šest, a posljednji je Dinamo Tbilisi s tri boda.