NBA

Najveći favoriti, a oba poražena

25.02.2011 u 09:33

Bionic
Reading

Dvije momčadi koje većina stručnjaka uz Los Angeles Lakerse i San Antonio Spurse smatra najvećim kandidatima za naslov NBA prvaka, Boston Celtic i Miami Heat sinoć su doživjele poraze. Boston je poražen na gostovanju u Denveru 75:89, dok je Miami izgubio u Chicagu 89:93

S pet novih igrača u sastavu Denver je pobijedio vodeću momčad Istoka Boston sjajnom obranom. Celticsi su zabili svega 75 koševa uz skroman šut iz igre od 39 posto. Bila je to druga uzastopna pobjeda Denvera od kada su ostali bez dvojice ponajboljih igrača Carmela Anthonyja i Chaunceya Billupsa koji su preselili u New York Knickse.

'Uništili smo ih obranom. Igrali smo agresivno i u visokom ritmu cijeli susret, to ih je malo iznenadilo', kazao je Kenyon Martin sa 18 koševa i 10 skokova prvi igrač Nuggetsa. Jedan od novih igrača Wilson Chandler zabio je 16 koševa, uz pet skokova, dok je Arron Afflalo dodao 13 koševa. Kako bi održao visok ritam igre Denverov trener George Karl je 'gušio' Boston stalnim rotacijama, pa je čak osam igrača u domaćim redovima na parketu provelo najmanje 20 minuta.

'Igrali smo odličnu košarku. Zadovoljan sam kako su novi igrači reagirali', kazao je Karl. U gostujućim redovima najefikasniji je bio Paul Pierce sa 17 koševa i 6 skokova, Kevin Garnett je dodao 14, a Glen Davies 11 koševa.

Sjajnu predstavu pružio je Chicago koji još uvijek može do drugog mjesta na Istoku kojeg trenutačno drži upravo Miami sa dvije pobjede više. Presudila je treća dionica koju su Bullsi dobili sa 13 koševa viška (27:14). Miami je na poluvremenu imao devet koševa prednosti (53:44), no potom se njihov igra raspala.

'Miami je sjajna momčad. Iznimno jaka na svim pozicijama i zbog toga je ova pobjeda vrlo važna. Pokazala je da se možemo nositi s najboljima', kazao je Derrick Rose sa 26 koševa, 5 skokova i 6 asistencija najbolji igrač u pobjedničkim redovima. Luol Deng je dodao 20 koševa i 10 skokova, a Carlos Boozer 16 koševa i 9 skokova. U redovima Heata Dwyane Wade je zabio 34, a LeBron 29 koševa, no to nije bilo dovoljno.

Rezultati:
Chicago - Miami 93:89
Denver - Boston 89:75