BITKA ZA TITULU

Najbolji teškaši svijeta otkrili što misle o šansama Hrvata

07.09.2016 u 16:28

Bionic
Reading

Još nas četiri dana dijele od UFC-a 203 i meča za titulu u teškoj kategoriji (Miočić vs. Oveerem). Logično, sve je veći broj onih koji su iznijeli svoje prognoze - njima su se priključili i teškaši Junior dos Sanots (JDS) i Ben Rothwell, a i bivši UFC prvak Cain Velasquez također je govorio o toj borbi

JDS se već borio i sa Stipom Miočićem i s Alistairom Overeemom te je unatoč činjenici da je porazio prvaka, a od izazivača izgubio, prednost dao Stipi.

'Miočić živi u sjajnom periodu i on je odličan sportaš. I Overeem je dobar lik i sportaš, ali mislim kako je sada Miočićev trenutak. On će pobijediti nokautom u drugoj rundi', izjavio je JDS prilikom gostovanja u 'The MMA Houru'.

Svoju je prognozu nekoliko trenutaka kasnije iznio i Ben Rothwell, koji je The Reema svladao u rujnu 2014. godine, dok je njegov susret s Miočićem odgođen zbog ozljede danas aktualnog prvaka.

'Stipi ide sjajno i pokazuje koliko je mentalno vješt. On ima na raspolaganju vještine koje jako dobro funkcioniraju u njegovom slučaju, a i Overeem je svoje vještine podigao na viši nivo. Počeo je jako tehnički pristupati tome kako tjera ljude u kut i kako ih prebija. Borio sam se s Juniorom dos Santosom, udario sam ga i znam što može primiti, a Overeem ga je srušio čistim udarcem. Jako sam uzbuđen oko ove borbe, a Stipi bih dao laganu prednost, 51 posto, jer na svom je terenu', izjavio je Rothwell, a prenosi Fight Site

Jedan od gostiju posljednje epizode 'The MMA Houra' bio je bivši teškaški prvak Cain Velasquez, koji je tom prigodom iznio svoje razmišljanje o susretu između Stipe Miočića i Alistaira Overeema.

'Nisam tip osobe koja voli prognozirati mečeve. Želim da bolji pobijedi jer se želim boriti s najboljima. Njih su dvojica različiti - Overeem je očito odličan stand-up borac koji želi izdržati meč na nogama, a Stipe ima stil sličan mome, sve radi jako dobro i fizički je odlično pripremljen. Manji je teškaš, no oba borca mogu zaprijetiti. Mislim da ih svojim stilom mogu obojicu pobijediti', zaključio je Velasquez u razgovoru s Arielom Helwanijem.