novi izazovi

Najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije i Manchester Uniteda preuzima posrnulog drugoligaša

16.11.2020 u 11:16

Bionic
Reading

Wayne Rooney (35) se prije dvije sezone vratio iz SAD-a te odlučio kako će nogometnu karijeru završiti u redovima drugoligaša Derby Countyja. Dogovor je bio da Rooney bude igrač i pomoćni trener u isto vrijeme, uz mogućnost da jednog dana sam preuzme vođenje prve momčadi. Priliku je dobio prije nego što je bilo tko očekivao...

Jedan od najboljih engleskih nogometaša svih vremena, legenda Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Wayne Rooney (35) iznenada se našao pred velikim izazovom.

Rooney je United napustio 2017. godine, jednu je sezonu odigrao za svoj Everton, a potom je 2018. i 2019. godinu odigrao u američkom MLS-u za DC United. U siječnju 2019. godine vratio se u Englesku i potpisao za drugoligaša Derby County.

Ideja je bila da Rooney bude igrač i pomoćni trener u isto vrijeme, da uz Philipa Cocua nauči posao i jednog dana preuzme momčad. A sada je priliku dobio prije nego se itko nadao.

Naime, Derby County je dao otkaz dosadašnjem menadžeru, Nizozemcu Philipu Cocuu jer nije opravdao očekivanja. Derby je u ovom trenutku posljednji na ljestvici Championshipa, nakon 11 odigranih utakmica 'ovnovi' imaju samo jednu pobjedu uz tri remija i čak sedam poraza. Zato otkaz treneru nikoga nije iznenadio...

Za početak će Wayne Rooney - koji je s 253 gola najbolji strijelac Manchester Uniteda, a ujedno je s 53 zabijena gola i najbolji strijelac engleske reprezentacije u povijesti - obnašat funkciju trenera-igrača u idućem kolu (21. studenog) protiv Bristol Cityja. Surađivat će s ostatkom stručnog stožera kojeg čine poznati bivši golman engleske reprezentacije Shay Given, te Liam Rosenior i Justin Walker.

'Žao mi je što je Philip dobio otkaz, želim mu zahvaliti na svemu što je učinio za klub. Sada je najvažnije da stabiliziramo klub i podignemo ga na tablici, prihvatio sam ulogu trenera za iduću utakmicu protiv Bristola', rekao je Rooney i dometnuo:

'Što ćemo dalje? Vidjet ćemo...'

Rooney je za Derby County ove sezone odigrao osam utakmica i zabio jedan gol.