JEDVA 'SKRPALI' REPREZENTACIJU

Najbizarnija utakmica u povijesti koja je naljutila Uefu; evo kako su prošli danski amateri kod Slovačke

06.09.2018 u 08:18

Bionic
Reading

Odigrana je jedna od najbizarnijih nogometnih utakmica u povijesti kada su u pitanju reprezentacije. U Trnavi je Slovačka očekivano svladala Dansku koja je jedva skupila igrače

Zbog sukoba Danskog nogometnog saveza i samih nogometaša zbog sponzorskih ugovora i marketinških prava Skandinavci nisu bili u mogućnosti sastaviti momčad za prijateljski susret kod Slovaka pa su tražili igrače i preko oglasa.

I na taj način su jedva 'skrpali' reprezentaciju u kojoj se u prvih 11 našlo osam igrača iz Druge lige, dva iz Treće lige, a golman je bio Christoffer Haagh iz futsala koji uz to nosi dres četvrtoligaša.

Velika sramota, a vidjet ćemo što će na sve ovo reći Uefa koja je Danskoj zaprijetila izbacivanjem iz kvalifikacije za EURO 2020. ukoliko na travnjak ne pošalje 'pristojnu' momčad. Je li to za nju bilo dovoljno 'pristojno' znat će se uskoro.

Što se tiče same utakmice tu nije bilo sporno tko će pobijediti. Slovaci su još bili milosrdni pa su slavili tek 3:0, zabili su Nemec u 11., Rusnak u 37., a Fogt je postigao autogol u 79. minuti.

Slovačka - Danka 3:0 Izvor: Društvene mreže
  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL