STOP

MOO prekida boksačke kvalifikacije u Londonu za Olimpijske igre u Tokiju

16.03.2020 u 19:57

Bionic
Reading

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odlučio je prekinuti europski kvalifikacijski boksački turnir za odlazak na OI u Tokiju koji se održava u Londonu po završetku programa predviđenog za ponedjeljak

'U svjetlu neprekidne promjene situacije u svijetu, Boxing Task Force (BTF) odlučio je danas suspendirati/zaustaviti boksački turnir, europskih kvalifikacija u Londonu, Velikoj Britaniji, te slijedeća natjecanja kvalifikacija Amerike i finalne svjetske kvalifikacije, koje su trebale biti u svibnju. Europski turnir, koji je počeo 14. ožujka i trebao bi se održati do 24. ožujka, bit će zatvoren nakon današnje večerašnje sesije.

Osiguravanje dobrobiti sportaša, dužnosnika i svih ostalih sudionika glavni je prioritet BTF-a. Od pripremne faze događaja, BTF surađuje s Lokalnim organizacijskim odborom – tijelom za provedbu natjecanja – kao i sa svojim dionicima, vlastitim medicinskim stručnjacima i nacionalnim zdravstvenim tijelima, na uspostavljanju poduzete potrebne mjere predostrožnosti. BTF je na kraju donio odluku da se događaj danas obustavi, usred sve većih ograničenja putovanja i karantenskih mjera, kako bi sudionici iz preko 60 zemalja mogli prilagoditi svoje planove putovanja i vratiti se kući.

BTF će nastaviti svakodnevno ocjenjivati ​​situaciju s ciljem dovršetka raspodjele preostalih mjesta, boksačkih kvota za Tokio 2020. u svibnju i lipnju. Prioritet BTF-a ostaje kvalifikacija sportaša na natjecanje, a on će obavijestiti sve dionike čim budu dostupne dodatne informacije.

Istodobno, MOO je posvećen uspjehu na Olimpijskim igrama Tokio 2020., što je nedavno ponovno istaknuto. BTF želi zahvaliti zemljama domaćinima, organizacijskim odborima i svim sudionicima koji su uključeni na njihovoj podršci i ogromnim naporima u rješavanju ove izvanredne situacije', stoji u priopćenju MOO-a.

Večeras će u ring u Londonu još dvojica hrvatskih predstavnika, Marko Zeljko će u kategoriji do 69 kilograma boksati protiv Bjelorusa Aleksandra Radzionova, dok će Mladen Sobjeslavski u kategoriji do 75kg za protivnika imati Finca Muhammada Abdilrasoona.