pisali i uefi

Moldavci dodatno otežavaju posao Dinamu u lovu na Ligu prvaka i milijune eura; zabranili su ulazak u zemlju važnom igraču trenera Krznara, a poznat je i razlog!

13.08.2021 u 12:56

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama prva je utakmica (utorak, 17. kolovoza, 21 sat, Arenasport, MAXtv) play-offa Lige prvaka, a ona im donosi gostovanje kod moldavskog Sheriffa

Dinamo je uspješno odradio posao u Varšavi te se, nakon prvenstvene obveze protiv Gorice ovog petka (20 sati, Arenasport 3, MAXtv), okreće prvoj utakmici play-offa Lige prvaka i srazu s moldavskim prvakom, Sheriffom iz Tiraspola.

Naravno, Dinamova je želja preskočiti i tu prepreku te ući među nogometnu elitu, ali posao Krznarovoj momčadi bit će malo i otežan. Jer u uzvratnoj utakmici kod Legije, Danac Lauritsen zadobio je težu ozljedu i za prvu utakmicu protiv Sheriffa neće biti spreman. Pitanje je hoće li biti i za uzvrat, ali Krznaru dodatni problem predstavlja i moldavska birokracija.

Naime, Moldavci su odbili izdati vizu Lirimu Kastratiju, jer ta država ne priznaje Kosovo. A kako je Kastrati državljanin Kosova te ima kosovsku putovnicu, u Moldaviju, barem zasad, ne može ući u državu.

Iz Dinama su reagirali i traže Uefu za pomoć, kako bi uvjerila Moldavce da u nogometu ne bi smjelo biti mjesta politici i da bi trebali izdati vizu Kastratiju. Jer ako je Moldavija članica Uefe, baš kao i Kosovo, bilo bi nekorektno da mu uskrate vizu.

Čak su i Rusi, koji također ne priznaju Kosovo, napravili iznimku prošle godine i dopustili ulazak Kastratiju na svoj teritorij. Je li takav scenarij moguć i ovaj puta?

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +30
Legia Varšava - NK Dinamo; 3. pretkolo Lige prvaka, 10.8.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL