remi u kazahstanu

Mladi Dinamo u Ligi prvaka izvukao dobar rezultat na hladnom gostovanju

07.11.2018 u 09:38

Bionic
Reading

U prvom susretu 2. kola juniorske Lige prvaka nogometaši Dinama su na gostovanju u Kazahstanu odigrali 1-1 s Astanom.

Povela je Astana pogotkom Vladisdlava Prokopenka u 45. minuti, a izjednačio je Leon Šipoš, koji je u igru ušao u 65. minuti, tri minute prije kraja susreta. 'Modri' su od 34. minute igrali s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Petar Mikulić.

Uzvratni susret je 27. studenog u Zagrebu.

S obzirom da prva momčad Dinama ove sezone nije izborila nastup u Ligi prvaka, mlada momčad 'modrih' nastupa u "Domestic Champions path" dijelu natjecanja. U tom dijelu sudjeluju juniorski prvaci 32 najbolje rangirana nacionalna saveza UEFA-e.

Dinamova momčad koju vodi trener Igor Jovićević, je u prvom kolu bila bolja od rumunjskog juniorskog prvaka Viitorul Constante, dok je ždrijeb drugog kola donio ogled protiv Astane.

U slučaju pobjede Dinamo će izboriti plasman u 'play-off' rundu u kojoj ga očekuje jedan od osam drugoplasiranih momčadi iz dijela natjecanja gdje igraju klubovi iz grupne faze Lige prvaka (UEFA Champions League path).

Pobjednici će se plasirati u osminu finala u kojem će igrati protiv prvoplasiranih momčadi iz grupne faze ‘UEFA Champions League path’. Nakon toga slijedi četvrtfinale, dok će se završnica (polufinale i finale) igrati u jednom tjednu u travnju 2019.

Prošle sezone juniorsku Ligu prvaka osvojila je Barcelona pobjedom protiv Chelsea (3-0).