monacu nema spasa

Noćna mora Thierryja Henryja: Ovako svoju trenersku karijeru nije zamišljao...

07.11.2018 u 09:10

Bionic
Reading

Katastrofalni poraz 4:0 kod kuće protiv Clubea Bruggea približio je Monaco ispadanju iz Europe, a prva samostalna trenerska avantura Thierryja Henryja pretvara se u potpuni debakl...

Klub iz Kneževine na samom je dnu francuskog prvenstva pa malotko od njega očekuje da bi ove sezone išta mogao napraviti u Ligi prvaka. No, visoki poraz kod kuće ovog utorka 4:0 od Bruggea kojeg vodi Ivan Leko dodatno je razljutio bijesne navijače i pokazao da u Monacu baš ništa ne štima ove sezone.

  • +3
Liga prvaka, 3. kolo; PSV - Tottenham, Club Brugge - Monaco Izvor: Profimedia / Autor: BELGA PHOTO BRUNO FAHY

Klubu nije pomogla niti smjena trenera sredinom listopada. Leonarda Jardima zamijenio je Thierry Henry kojem je ovo prvi samostalni trenerski posao, no nakon mjesec dana rada još uvijek ne zna za pobjedu i svi se pitaju je li dorastao ovako teškom zadatku.

'U tih nekoliko tjedana nisam imao mnogo vremena puno toga promijeniti,' pravdao se Henry nakon fijaska protiv Bruggea i dodao:

'Pokušat ćemo nešto pronaći. Ono što nam fali je samopouzdanje igrača.'

Legendarni Francuz silno je želio postati trenerom posljednjih mjeseci. Posao je izučavao kao pomoćnik Robertu Martinezu u belgijskoj reprezentaciji, prije nego što se odlučio krenuti samostalno. No, preuzimanje Monaca očito je bio previše hrabar potez. Uostalom, klub ne zna za pobjedu još od kolovoza...