debakl 'svetaca'

Mislav Oršić našao se na žestokom udaru navijača nakon ispadanja od četvrtoligaša: On je najveća prevara...

02.03.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Nogometaši Southamptona ispali su u osmini finala FA Kupa nakon sramotnog domaćeg poraza od četvrtoligaša Grimsby Towna 2:1. Za 'svece' su igrali Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car, a navijači su na društvenim mrežama nakon utakmice bijes posebno iskalili na Oršiću

Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car započeli su utakmicu za Southampton koji je pred svojim navijačima doživio jedan od najsramotnijih poraza. Jer Grimsby Town je tek ispodprosječni četvrtoligaš, no to se na terenu St. Mary's Stadiuma u srijedu navečer nije vidjelo.

Ćaleta-Car je skrivio penal iz kojeg je Grimsby u 50. minuti utakmice poveo 2:0, no u 85. minuti se barem malo 'iskupio' te zabio za konačnih 2:1. Kako god bilo, Southampton je ispao od momčadi koja je u donjem dijelu ljestvice četvrte lige (League 2) i navijači su s pravom bijesni.

A na njihovom se udaru prije svih našao Mislav Oršić koji je jučer zaigrao je prvi put nakon 24. siječnja, a sve zbog potresa mozga kojeg je zaradio na treningu 'svetaca' prije nekoliko tjedana. Na terenu je Oršić bio do 59. minute, čak i nije odigrao lošu utakmicu. No, uklopio se u sivilo i jad 'svetaca', a navijači nakon utakmice na društvenim mrežama za njega nisu imali milosti.

'Mislav Oršić je najveća prevara, ne razumijem zašto smo ga uopće doveli', napisao je jedan od razočaranih navijača 'svetaca', a kritike na račun našeg reprezentativca samo su se nastavile nizati.

'Predvidljiv je, svi koji se pitaju zašto Oršića ne igra, večeras su dobili odgovor. Jadno...', objava je Alexa Crooka, novinara koji prati Southampton.

Realno, Oršić je od prvog dana na žestokom udaru kritika jer je doveden kao spasitelj kluba koja je trenutno na samom dnu prvenstvene ljestvice, a do sada nije pokazao ništa.

Novi trener Southamptona Ruben Selles je prije nekoliko dana pojasnio što se događa s Oršićem.

'Mislava Oršića izgubili smo prije nekoliko dana zbog potresa mozga, a sada je u procesu liječničkih protokola koje moramo slijediti', pojasnio je Selles i dodao:

'Naporno radi i želi igrati, prati sve i pokušava razumjeti što mu predlažemo da se što prije uklopi. U tom dijelu Mislav čini sve da bude u momčadi.'

Nakon poraza i ispadanja iz FA Kupa Selles je, očekivano, bio strašno razočaran.

'Jako sam razočaran... Igrači rade dobro, ali kad dođe trenutak da nešto naprave, nema ih...', pričao je utučeni Selles te nastavio:

'Imali smo razgovor u svlačionici i raščistili što ja očekujem od njih i što oni od mene. Svi se moramo pogledati i vidjeti što možemo napraviti da budemo bolji.'

Kako god, Southampton je sad ispao iz svih kup natjecanja i do kraja sezone se može posvetiti najvažnijem cilju, osiguranju ostanka. A to neće biti nimalo lako jer 'sveci' su posljednji, nakon 24 odigrana kola imaju samo 18 bodova. Do kraja sezone ostalo je još 14 kola, ništa još nije izgubljeno, ali ako ovako nastave...