ISPALI OD ČETVRTOLIGAŠA

Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car napokon zaigrali, ali nakon ove sramote Svetaca, bolje bi bilo da nisu

01.03.2023 u 22:39

Bionic
Reading

Loša sezona za nogometaše Southamptona se nastavlja te je ta momčad, posve neočekivano, ispala u osmini finala engleskog FA kupa domaćim porazom od četvrtoligaša Grimsbyja 1:2.

Grimsby je trenutačno 16. momčad na ljestvici engleske četvrte lige, a ulaskom u četvrtfinale FA kupa ostvario je najbolji klupski rezultat u posljednjih skoro 90 godina. Junak pobjede bio je Holohan koji je postigao oba pogotka, u nadoknadi prvog dijela i u 60. minute te oba puta iz jedanaesteraca.

Southampton je smanjio na 1:2 u 65. minuti. Strijelac je bio hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car koji je na drugoj vratnici dočekao ubačenu loptu iz kornera Ward-Prowsea te je iz blizine nogom naciljao suparničku mrežu.

No, bilo je to sve od domaćina koji tako do kraja sezone kompletni fokus stavlja na Premier ligu i pokušaj spašavanja od ispadanja.

Ćaleta-Car i Mislav Oršić su bili u udarnoj momčadi Southamptona. I dok je hrvatski stoper odigrao cijelu utakmicu, Oršić je zamijenjen u 59. minuti.

Nogometaši Manchester Uniteda uspješno su obavili domaći posao u osmini finala engleskog FA kupa, iako su gubili protiv West Hama na kraju su slavili s 3:1.

Svi su pogoci postignuti u drugom poluvremenu, a West Ham je poveo u 54. minuti golom Benrahme. No, od 77. minute do kraja susreta uslijedio je veliki preokret i čak su se tri lopte zakoprcale u gostujućoj mreži.

Prvo je vlastitu mrežu pogodio Aguerd, u 90. minuti je sjajan pogodak dao 18-godišnji Argentinac Alejandro Garnacho, pogodivši za 2:1 iskosa s 15 metara, dok je sve okončano golom Freda u 95. minuti.

Iznenađenje je priredio Sheffield United, trenutačno drugoplasirana momčad Championshipa. Pred svojim navijačima Sheffield United je izbacio Tottenham pobjedom 1:0. Jedini gol dao je Ndiaye u 79. minuti.

Za goste je cijelu utakmicu i to solidno, odradio hrvatski reprezentativac Ivan Perišić. Tijekom utakmice Perišić je imao jednu dobru šansu, dok je u petoj minuti sudačke nadoknade lijepo centaršutom pronašao Harryja Kanea koji je loše reagirao iz blizine te je propustio pogoditi za 1:1.

FA kup, osmina finala:

  • Southampton - Grimsby 1:2 (Ćaleta-Car 65 / Holohan 45+1-11m, 60-11m)
  • Burnley - Fleetwood Town 1:0 (Roberts 90)
  • Manchester United - West Ham 3:1 (Aguerd 77-ag, Garnacho 90, Fred 90+5 / Benrahma 54)
  • Sheffield United - Tottenham 1:0 (Ndiaye 79)

Utorak:

  • Stoke - Brighton 0:1 (Ferguson 30)
  • Leicester - Blackburn 1:2 (Iheanacho 67 / Dolan 33, Szmodics 52)
  • Fulham - Leeds 2:0 (Joao Palhinha 21, Solomon 56)
  • Bristol City - Manchester City 0:3 (Foden 7, 74, De Bruyne 81)