el clasico u kupu kralja

Barcelona je u Superkupu ponizila Real, a sad se u Madridu sprema osveta; Ancelotti smislio posebnu ulogu za Modrića

01.03.2023 u 13:29

Bionic
Reading

Real Madrid na svom Santiago Bernabeu u četvrtak od 21 sat u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja dočekuje mrsku Barcelonu. 'Kraljevi' su maksimalno nabrijani jer žele Kataloncima uzvratiti za težak poraz 3:1 u Superkupu sredinom siječnja

Jako su dobro u Madridu zapamtili taj 15. siječnja kad je Barcelona u španjolskom Superkupu slavila 3:1. Razbili su tad u Riyadu Katalonci 'kraljeve', bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj je Barca uzela trofej i ostavila puno neodgovorenih pitanja za navijače Reala.

A 'kraljevi' sad imaju savršenu priliku za osvetu, u četvrtak od 21 sat na Santiago Bernabeu u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja dočekuju uzdrmanu i ozljedama oslabljenu Barcelonu.

Xavi je ostao bez Roberta Lewandowskog, a uz to je povezao dva poraza. Prvo je u četvrtak izgubio 2:1 od Manchester Uniteda i ispao iz Europske lige, a onda je u nedjelju pao kod jedne od najlošijih momčadi lige, izgubio je 1:0 u gostima kod Almerije. I sad u takvom nizu dolazi u Madrid...

A Real je povezao šest utakmica bez poraza, pet pobjeda i subotnji remi s Atleticom u gradskom derbiju. I da, 'kraljevi' su nabrijani na Barcelonu, svi redom priželjkuju osvetu.

'Kup je sada naš prioritet', istaknuo je Carlo Ancelotti čija momčad u prvenstvu za vodećom Barcom zaostaje sedam bodova. Nije puno, ali nije ni tako malo, jasno je to i legendarnom talijanskom treneru:

'Idemo utakmicu po utakmicu. A sad je na redu polufinale Kupa s Barcelonom. Imamo priliku izboriti finale i uzeti trofej, ako ovih 270 minuta odradimo kako treba.'

Ancelotti će protiv Barcelone pred svojim navijačima istrčati u najjačem sastavu, Real neće kalkulirati pa španjolski mediji tvrde da na travnjak izlazi 'atomski' Real:

Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Nacho - Modrić, Camavinga, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius

Mediji bliski Realu tvrde kako je Ancelotti za sutrašnji sraz s Barcelonom posebnu ulogu namijenio Luki Modriću. Kapetan hrvatske reprezentacije vraća se u staru formu, no Ancelotti želi poraditi na njegovom samopouzdanju te bi Modrić protiv Barcelone trebao imati nešto ofenzivniju ulogu, puno bliže protivničkom golu nego što je to inače.

  • +6
Real Madrid - Atletico Madrid, Primera, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

No, Ancelotti je ostao 'zakopčan', barem što se sastava tiče.

'Sezona traje već osam mjeseci, ali ja još uvijek ne znam kojih bi 11 trebao biti u početnoj postavi. Vidjet ćete sutra hoće li izostati Kroos ili Modrić. Za ovakve utakmice potrebno je mnogo stvari, poput energije, osobnosti.. I ako Kroos ne započne, to bi bilo zbog energije, jer očito je da mu ne nedostaje osobnosti. Uz to se Tchouameni vraća u formu, a i Camavinga je jako dobar. Dobro je da imamo dva igrača na tako visokoj razini', kazao je Ancelotti.