javili se junaci

Mislav Oršić i Luka Ivanušec nisu skrivali s kakvim ambicijama Dinamo putuje u Split na derbi s Hajdukom

15.04.2022 u 22:33

Bionic
Reading

Dinamo je s potrebnom dozom ozbiljnosti pristupio okršaju s Istrom 1961 i apsolvirao je pobjedom 3:0. Nakon pobjede Modrih trener Kopić može biti zadovoljan, jer sve je više pojedinaca koji se dižu u formi, a u ovako izjednačenom prvenstvu, pred okršaje odluke, to je itekako važna vijest na njega. Modre već u srijedu u Splitu (19 sati) čeka veliki derbi protiv Hajduka

Mislav Oršić junak pobjede, Luka Ivanušec veliki povratnik... Dinamova pobjeda protiv Istre 1961 s 3:0 razveselila je maksimirske navijače i zbog uvjerljive i nadahnute igre, zbog lepršave izvedbe, presinga od prve minute, sjajnih akcija, brojnih prilika i, dakako, pogodaka.

'Odigrali smo doista dobru utakmicu, ne znam je li Istra imala koju šansu osim one jedne u prvom poluvremenu. Međutim, ne može jedna utakmica biti pravi pokazatelj, moramo nastaviti jako dobro raditi, a ovo nam je putokaz za dalje', suzdržan je i oprezan Oršić, čije riječi prenosi službena stranica kluba.

Popularni je maksimirski napadač bio razigran, letio je terenom, stvarao prilike, pokretao akcije, probijao koridore, zabijao...

'Želim reći da je cijela momčad odigrala jako dobro. Nikad pojedinac nije rješavao utakmice nego uvijek momčad. I momčad će osvojiti prvenstvo na kraju'.

Ovo je svakako i dodatni impuls uoči gostovanja kod Hajduka u srijedu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

'Uvijek je dobro pobijediti prije neke veće utakmice. Sad se moramo dobro odmoriti i pripremiti za dalje', dodao je Oršić.

Veliki povratnik Luka Ivanušec sa smiješkom je dočekao završetak dvoboja. Bio je to njegov prvi nastup nakon dva mjeseca izbivanja zbog ozljede, a njegov ulazak s klupe navijači su popratili ovacijama.

'Presretan sam, čekao sam ovo dva mjeseca. Ma, jedva sam dočekao istrčati na teren. Drago mi je da je sve dobro prošlo, bilo je bolje nego što sam očekivao. Nisam osjetio bol, ali i nisam išao do kraja. Međutim, osjećam da je dobro i čak puno bolje nego što sam očekivao', istaknuo je Ivanušec.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Četiri su razloga za zadovoljstvo: veliki povratak na teren uz ovacije s tribina, sjajna igra, pobjeda i dobro ozračje prije derbija u srijedu,

'Hvala publici, bilo je predivno što su me ovako dočekali nakon dva mjeseca i ovako me pozdravili. Baš sam se lijepo osjećao kad sam ulazio. Drago mi je da smo ovako uvjerljivo pobijedili, dečki su odradili odličnu utakmicu, bili dobri od prve minute. Sad nas čeka Hajduk i idemo se dobro pripremiti. Raspoloženje u momčadi je odlično, pogotovo nakon onog preokreta u Rijeci. Mislim da je to jako dignulo momčad i atmosferu, a sad se na to nadovezalo i ovih 3:0. Puni smo samopouzdanja'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Da se ipak malo vratimo ta dva mjeseca unatrag. Ozlijedili ste se još prije one prve utakmice protiv Seville. Kako ste sve to proživljavali?

'Dosta teško, uvijek kad je takva ozljeda u pitanju želiš izbjeći operaciju. Probali smo prva dva, tri tjedna s alternativnom metodom, nekad uspije bez operacije, dakle s vježbama, ali jednostavno nije išlo na bolje i ipak smo morali operirati. Sad je prošlo točno mjesec dana nakon operacije i osjećam se jako dobro'.

Pojavljuje li se nakon svega mala zadrška kad ste na terenu?

'Možda malo još u glavi, ali jako mi je dobro došlo ovih 20 minuta protiv Istre. To je i bio cilj, dakle da malo pustim tu kočnicu u glavi da vidim da sve ide dobro', zaključio je Ivanušec.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport
Hrvatska 1. liga
Dinamo ZagrebIstra 19613:0
HajdukGorica1:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb30206466
2.Osijek301710361
3.Hajduk30178559
4.Rijeka30174955
5.Lokomotiva3010101040
6.Gorica311171340
7.Slaven Belupo30861630
8.Šibenik30751826
9.Istra 196131681726
10.Hrvatski dragovoljac30362115
Sljedeće utakmice
16.4.ŠibenikSlaven Belupo
16.4.OsijekHrvatski dragovoljac
16.4.LokomotivaRijeka
20.4.HajdukDinamo Zagreb
22.4.Hrvatski dragovoljacŠibenik