ufc 211 u dallasu

Stipe Miočić nokautirao Dos Santosa i obranio naslov prvaka

14.05.2017 u 06:57

Bionic
Reading

U jutarnjim satima po srednjoeuropskom vremenu, u Dallasu je održan UFC 211 spektakl u kojem je glavna borba večeri bila borba za naslov prvaka teške kategorije imeđu našeg Stipe Miočića, koji je branio pojas, i Brazilca Juniora dos Santosa. Ovo je već treća borba koju je Miočić riješio u prvoj rundi

Ova dva borca već su se susrela u ringu prije dvije i pol godine, kada je u neizvjesnoj borbi pobjeda ipak pripala Brazilcu.

Od tog dvoboja puno toga se promijenilo jer je Miočić u siječnju 2016. prvo pobijedio Andreija Arlovskog za samo 54 sekunde, da bi već u svibnju napao pojas koji je tada držao legendarni Fabricio Werdum. Uslijedila je prva obrana naslova u Clevelandu protiv bivšeg Dream, Strikeforce i K-1 prvaka Alistaira Overeema kojeg je Miočić pobijedio nokautom.

I sada je Stipe Miočić, Amerikanac hrvatskih kroijena koje često s ponosom pokazuje, dobio priliku braniti naslov protiv starog dužnika - Juniora dos Santosa.

Meč nije dugo trajao, tek nešto više od dvije i pol minute, kada je serijom preciznih udaraca na pod poslao Brazilca.

Prije toga Junior je pokušao Miočića uzdrmati low kickovima, što mu je čak i uspijevalo. No, nakon minute i pol vidimo prvu pravu izmjenu, no većina udaraca završava u blokovima oba borca. Ipak, Miočićevi su udarci postal precizniji te je jednim desnim direktom ozbiljno uzdrmao Brazilca.

Othrvao se Dos Santos prvom napadu, ubrzo je došla nova serija snažne desnice koja je izazivača poslala na pod pa je sudac Herb Dean morao prekinuti borbu.

Stipe Miočić ušao je u povijest UFC-a kao jedini teškaš koji je dva puta zaredom obranio pojas prvaka.

Nakon što su ga i suci proglasili pobjednikom, Miočić je u pozdravnom govoru svim majkama čestitao Majčin dan, a o mogućim suparnicima u nastavku karijere nije želi špekulirati.

U drugoj po važnosti borbi, naslov prvakinje obranila je Poljakinja Joanna Jedrzejczyk u slamka kategoriji uvjerljivom predstavom i jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Brazilke Jessice Andrade.

Peti put Poljakinja je obranila svoj naslov i dalje ostala neporažena borkinja u MMA-u s ukupnih 14-0!