NBA DOIGRAVANJE

Miamiju i Memphisu treba po pobjeda za konferencijska finala

14.05.2013 u 08:56

Bionic
Reading

U noći s ponedjeljka na utorak košarkaši Miamija i Memphisa poveli su u svojim konferencijskim polufinalima s 3-1, te im sada samo jedna pobjeda nedostaje za plasman u finale

Nakon izgubljene prve utakmice od Chicaga, aktualni prvaci iz Miamija ništa više ne prepuštaju slučaju, pa su vrlo lagano dobili i drugu gostujuću utakmicu, sa 88:65. Utakmica je otvorena s 11:2 za Miami i sve je do kraja sastav s Floride držao deset poena i više, da bi u drugom poluvremenu i potpuno uništio suparnika.

U prve tri četvrtine gotovo svaki napad Chicaga se razbijao o hridi jake obrane Miamija. U prvoj četvrtini je Chicago zabio samo 15, u drugoj nešto više, 18 poena, a u trećoj četvrtini - devet. Tih je devet poena novi negativni rekord kluba (po poenima u jednoj četvrtini) kada je u pitanju doigravanje, kao što je i ukupnih 65 poena najmanje što je Chicago zabio u povijesti doigravanja.

LeBron James je, dakako, bio prvo ime ogleda sa 27 poena, sedam skokova i osam asistencija, dok je još jedini dvoznamenkasti po broju poena kod gostiju bio Chris Bosh sa 14 poena i šest skokova. Na drugoj strani je tek nešto bolji od ostalih bio Carlos Boozer sa 14 poena i 12 skokova.

Spomenimo i da je iz prvih redova u dvorani ovu utakmicu pratio proslavljeni hrvatski košarkaš i nekadašnja zvijezda Chicaga - Toni Kukoč

Oklahoma City, najbolja momčad na Zapadu tijekom osnovnog dijela sezone, je pred ispadanjem. Neigranje Russella Westbrooka je očigledno preveliki minus za tu momčad tijekom nadmetanja protiv Memphisa. U četvrtom je ogledu Memphis kao domaćin slavio 103:97 nakon produžetka.

Gasol je 11 sekundi prije kraja ogleda promašio jedno slobodno bacanje i time omogućio Durantu da košem osam sekundi prije kraja odvede ogled u produžetak. No, Memphis je ionako tijekom cijele utakmice djelovao čvršće, pa je bolju igru pretočio u slavlje u dodanih pet minuta.

Domaćin je imao tri itekako raspoložena igrača, bili su to Zach Randolph sa 23 poena i 12 skokova, Marc Gasol sa 23 poena, 11 skokova i šest blokada, te Mike Conley sa 24 poena i pet asista.

Sve je to bilo previše za Kevina Duranta koji je opet vrlo često igrao 'jedan na pet' zbog nemogućnosti da mu itko od suigrača uskoči na pravi način kada je potrebno. Durant je završio utakmicu sa 27 poena, sedam skokova i asista.

Od 8. veljače Memphis na domaćem parketu, računajući i doigravanje, ima strašan omjer od 19-1. Domaćin petoj utakmici je Oklahoma, no bude li potrebno, sastavi se u šestom ogledu vraćaju u Memphis.

NBA liga, doigravanje, konferencijska polufinala:

Istočna konferencija

Chicago (5) - Miami (1) 65:88 (Boozer 14p, 12s, Butler 12p, 5s / James 27p, 7s, 8a, Bosh 14p, 6s)
Miami vodi u seriji s 3-1

Zapadna konferencija

Memphis (5) - Oklahoma City (1) 103:97, produžetak (Randolph 23p, 12s, 3a, Gasol 23p, 11s, 6bl / Durant 27p, 7s, 7a)
Memphis vodi u seriji s 3-1