HEEREMA U ZAGREBU

Medveščaku novo pojačanje s NHL pedigreom

23.11.2009 u 16:52

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka dobili su još jedno pojačanje. Riječ je o 29-godišnjem Jeffu Heeremi, koji ima i iskustva iz najjače svjetske hokejaške lige, NHL-a

Kanađanin Jeff Heerema, koji je posljednje dvije sezone igrao za Frankfurt Lionse u DEL ligi, novo je pojačanje hrvatskog kluba koji se ove sezone prvi put natječe u EBEL ligi. Heerema je krilni igrač, koji je u 115 utakmica upisao 82 boda, to jest 42 gola i 40 asistencija. Prošle godine je u 53 misije došao do 34 boda (21 gol i 13 asistencija).

Carolina Hurricanes su godine 1998. Heeremu izabrali u prvom krugu. Za Hurricanese je u sezoni 2002/2003. u deset utakmica zabio tri gola. Početkom sljedeće sezone preselio se u St. Louis Blues, a u 22 utakmice zabio je tek jedan gol i imao dvije asistencije. Tako je za Jeffa Heeremu završila NHL avantura. Nakon toga počinje karijeru u AHL ligi, gdje je igrao za Lowell Lock Monsters, Worcester Ice Cats, Hartford Wolf Packs, Manitoba Moose i Binghampton Senatorse.

Nakon karijere u NHL-u i AHL-u Heerema se preselio u Europu, potpisao je za Frankfurt Lionse, za koje je u 98 utakmica ostvario 72 boda.

Premijeru u dresu Medveščaka Heerema bi mogao imati već u petak (17.30 sati), kada u Ledenu dvoranu dolazi Linz Black Wings. S dvije uzastopne pobjede i tako atraktivnim pojačanjem, atmosfera će i u petak sasvim sigurno biti jednako vruća kao i dosad.