FIFA_SP_2018.svg

'uzgaja' ga 45 godina

Mateo Beusan donio je dvije važne odluke; za mnoge će ovo biti veliko iznenađenje

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 04.07.2018 23:58
  • Objavljeno 04.07.2018 u 21:05
Bionic
Reading

Hoće li gospodin Beusan obrijati brkove ako postanemo svjetski prvaci?, pitao je jedan od gledatelja HRT-ove emisije Zabivaka. Popularno Oko sokolovo bez previše razmišljanja prihvatilo je izazov...

'Svečano obećavam, da!', kazao je Mateo Beusan (68) i dodao:

'Obrijat ću se nakon 40 i nešto godina! Skoro 45 godina...'

Uh, Oko sokolovo bez brka koji je svih ovih godina njegov zaštitni znak. Uvjet je samo jedan, da Hrvatska na SP-u u Rusiji osvoji naslov svjetskih prvaka. Sad je sve u rukama/nogama naših nogometaša i izbornika Zlatka Dalića.

Beusanovo obećanje nasmijalo je sve u studiju, a uvijek 'britki' Joško Jeličić dobacio mu je kako je to dobro za korijen dlake.

Bio bi to izuzetan završetak višegodišnje suradnje jer je Beusan najavio kako će se nakon ovog Svjetskog nogometnog prvenstva oprostiti od televizijske komentatorske karijere. Veliki finale njegova rada trebao bi se dogoditi na dan finalne utakmice SP-a kad će s Dragom Ćosićem komentirati taj susret u Moskvi.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'To će me HRT počastiti za dva desetljeća suradnje', kaže popularno Oko sokolovo, nogometni sudac koji je posao na terenu nastavio pred kamerama. Iza njega je 20 godina suđenja, a potom je 22 godine bio kontrolor te delegat Fife i Uefe.

I na HRT-u je sakupio dobar staž...

'Pa dosta je, vjerujte mi da je 20 godina i osam mjeseci sasvim dosta u mojim godinama. Debitirao sam još tamo 1998. godine... A odluku sam donio kao da sam sudac na terenu. Takve su mi bile sve važne životne odluke, bez dvojbi. Puno je to truda, svaki ponedjeljak iz Dubrovnika za Zagreb ujutro u četiri sata, košulje ispeglati, spremiti lijekove, vidjeti je li auto u redu...', kaže Beusan u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju te otkriva čime se će baviti sad kad napokon ode u mirovinu:

'Kaktusima. Da, imam ih oko 200 komada i oko njih dnevno ima dva sata posla...'

No, prvo neka naši nogometaši osvoje Svjetsko prvenstvo u Rusiji, pa neka Beusan dogovori brijanje brkova.