novi čelnik hajduka

Kos odletio s Poljuda, 'bili' između 103 kandidata pronašli novog predsjednika

  • Autor: Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 04.07.2018 16:30
  • Objavljeno 04.07.2018 u 16:30
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Jasmin Huljaj (49) je novi predsjednik Uprave nogometnog kluba Hajduk, a na tu je dužnost izabran na četverogodišnje razdoblje, izmjestio je u srijedu na konferenciji za novinare predsjednik Nadzornog odbora tog kluba Slaven Marasović...

Jasmin Huljaj će na dužnosti predsjednika Uprave Hajduka naslijediti Ivana Kosa koji je u travnju ove godine s Nadzornim odborom kluba dogovorio sporazumni raskid suradnje. Novi predsjednik Uprave Hajduka rođen je u Splitu, ali je kao farmaceutski stručnjak posljednjih dvadesetak godina proveo u Rijeci gdje je do nedavno bio angažiran u tvrtki Jadran-Galenski Laboratori d.d. u kojoj je tri godine bio i predsjednik Uprave.

Konferenciju za medije na kojoj je predstavljen novi predsjednik 'bilih' uvodnim je izlaganjem otvorio predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović. Nakon što je pojasnio proces javnog natječaja, na koji se prijavilo 103 kandidata i na temelju kojeg je izabran novi čelnik Uprave, riječ je prepustio Jasminu Huljaju (49).

Huljaj je u prvoj izjavi na dužnosti predsjednika Uprave Hajduka naglasio kako je prihvatio tu dužnost jer se odlučio za nove izazove u svojoj karijeri.

'Čast mi je preuzeti dužnost predsjednika Uprave Hajduka, ne samo zato što sam dijete Splita, nego i jer je to jedna od najvažnijih funkcija u državi. Odlučio sam se za nove izazove jer sam osjetio potrebu za nešto dalje', istaknuo je Huljaj predstavljajući se javnosti u sjedištu Hajduka. Upitan je li u kandidaturi za predsjednika Uprave Hajduka imao dodira s udrugom Naš Hajduk i Torcidom, Huljaj je kazao kako nije 'ničiji izaslanik'.

'Jedna je od mojih prednosti što sam proizvod samoga sebe. Nisam ničiji izaslanik, taj integritet ću se truditi sačuvati i u vrijeme rada u Hajduku', rekao je.

Govoreći o sportskim ciljevima Hajduka s njim na čelu, Huljaj je naglasio kako taj klub 'uvijek teži vrhunskom rezultatu'.

  • +21
  • +18

Hrvatski kup, finale: Dinamo - Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Naša aspiracija je uvijek visoka, ali ne želim obećavati titule. Vjerujem da se upornim radom može doći do rezultata jer ako nemate rezultata onda sve pada u vodu. Siguran sam da će rezultat doći za tri do pet godina', kazao je Huljaj i naglasio da trener prve momčadi Hajduka Željko Kopić ima njegovu potporu.

'Kopić im ugovor na godinu dana i ja to nemam namjeru mijenjati u ovom trenutku. S Kopićem još nisam razgovarao ali on ima moje povjerenje na neviđeno', kazao je Huljaj.

Na novinarski upit kakvu će upravljačku filozofiju kao čelnik Hajduka zastupati odnosima tog kluba s Hrvatskim nogometnim savezom, Huljaj je rekao kako odnosi između Hajduka i HNS-a nisu dobri ali će se on zauzimati za dijalog u prevladavanju poteškoća.

'Ja sam uvijek za dijalog usmjeren ka rješenju. Vjerujem da se nagomilalo dosta problema s kojima ja detaljno i nisam upoznat, ali ono što se može iščitati iz medija vidi se da ti odnosi nisu dobri', rekao je Huljaj.

  • +11
  • +8

HT Prva liga, 31. kolo: Hajduk - Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Novi je predsjednik 'bilih' dodao kako će se u odnosima Hajduka s HNS-om zauzimati za transparentnost, demokratičnost i ravnopravnost:

'Ne mislim ništa mijenjati na kratki rok niti preko koljena ali sam otvoren za razgovore. Moj prioritet je da jačamo sebe kao klub ali definitivno moramo raditi s našim institucijama i moramo izboriti svoje mjesto u njima', zaključio je Huljaj tumačeći odnose između Hajduka i HNS-a.