rukometna liga prvaka

Marin Šego je sakupio 14 obrana za Montpellier, ali nije uspio zaustaviti Igora Karačića i njegov Kielce

12.05.2022 u 23:19

Bionic
Reading

Rukometaši Telekom Veszprema i Vive Kielcea ostvarili su pobjede u prvim susretima četvrtfinala Lige prvaka. Telekom Veszprem je pobijedio Aalborg 36:29, dok je Vive Kielce na gostovanju porazilo Montpellier 31:28

Nakon izjednačenog prvog dijela koja je završilo s golom prednosti za Veszprem, mađarski sastav je u drugom dijelu odigrao daleko bolje i taj dio igre dobio 19:13 za konačnih sedam golova razlike.

Yahia Fathy Omar je predvodio Veszprem sa šest golova, dok su Andreas Nilsson i Kentin Mahe zabili po pet. Naš Manuel Štrlek je zabio četiri gola. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Buster Juul sa šest, te Lukas Sandell i Kristian Bjornsen s pet golova. Uzvratni susret je 18. svibnja u Aalborgu.

U drugom susretu večeri Vive Kielce je na gostovanju porazilo Montpellier 31:28.

Alex Dušebajev je predvodio poljski sastav sa sedam golova, dok je Artsen Karalek zabio pet. Hrvatski reprezentativac Igor Karačić postigao je dva gola za pobjedničku ekipu. Kod Montpelliera najefikasniji su bili Hugo Descat s pet i Karl Wallinius s četiri gola. Veron Načinović je postigao jedan gol, a Marin Šego je sakupio 14 obrana. Uzvrat je 18. svibnja u Kielceu.

U srijedu su PSG i THW Kiel odigrali 30:30, a za njemački sastav je dva gola zbio Domagoj Duvnjak. U drugom susretu Barcelona je na gostovanju pobijedila Flensburg 33:29. Luka Cindrić je za Barcu zabio dva gola.

Uzvratni susreti su iduće srijede i četvrtka, a Final Four je 18. i 19. lipnja u Kölnu.