stiže Robert Ljubičić

Dinamo je u Austriji pronašao nasljednika Arijana Ademija; na Maksimir stiže veznjak bečkog Rapida

12.05.2022 u 18:41

Bionic
Reading

Veznjak bečkog Rapida Robert Ljubičić (22) od iduće sezone trebao bi nositi dres zagrebačkog Dinama, prenose austrijski mediji...

Austrijske dnevne novine Kurier i Kronen Zeitung doznaju kako bi Robert Ljubičić (22) trebao preseliti u Maksimir za 2.5 milijuna eura, te određeni postotak kod iduće prodaje.

Klubovi su navodno već postigli dogovor, a važno je i da Ljubičić želi u Dinamo.

Ljubičić je zapeo za oko Dinama u međusobnom susretu u Europskoj ligi kada je bio jedan od najboljih Rapidovih igrača u pobjedi (2:1).

Nakon što je tri sezone proveo u St. Poltenu, Ljubičić je u Rapid stigao u lipnju prošle godine kao slobodan igrač i odmah se izborio za mjesto u momčadi. Njegov godinu dana stariji brat Dejan trenutačno je član njemačkog Kölna.

Braća Ljubičić su rođeni u Austriji, a roditelji su im Hrvati iz Bosne i Hercegovine. Dejan je igrao za mlađe uzraste austrijske reprezentacije, a ima i dva seniorska nastupa, dok je Robert sakupio dva nastupa za hrvatsku U-20 reprezentaciju, no kasnije je nastupio i za austrijsku U-21 reprezentaciju.

Robert Ljubičić igra na poziciji centralnog ili defenzivnog veznog, pa se čini kako su na Maksimiru krenuli u potragu za nasljednikom kapetana Arijana Ademija (30) koji je ove sezone imao velikih problema s ozljedama.