TRANSFER U NAJAVI

Brozović postaje najplaćeniji hrvatski nogometaš? Ponuda od koje boli glava

21.06.2023 u 08:52

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac, 30-godišnji Marcelo Brozović, još tri godine ima ugovor s milanskim Interom. No, sve su glasnije špekulacije, kako bi ovaj neumorni trkač i radilica Crno plavih, mogao napustiti Giuseppe Meazzu

Ako je suditi prema napisima medija, ali i informacijama koje u javnost pušta Fabrizio Romano, čini se da bi epizoda Marcela Brozovića u milanskom Interu mogla završiti ovog ljeta.

Istina, ima Brozović ugovor s Crno-plavima do ljeta 2026. godine, ali već par dana stižu informacije kako bi ga u svojim redovima rado vidjeli u Al Nassru, saudijskom klubu u kojem je glavna zvijezda Cristiano Ronaldo, a na čijoj klupi sjedi Dinko Jeličić.

Prema istima, Saudijci su pripremili dvogodišnji ugovor hrvatskom 'maratoncu', a prema kojem bi zaradio 30 milijuna eura. U neto iznosu.

No, sporna je odšteta. Inter traži 27 milijuna eura, dok Al Nassr zasad nudi 'tek' 18. Međutim, njima taj iznos ne predstavlja nikakav problem, i ako je baš samo do toga, ne sumnjamo da će Al Nassr pronaći još tih devet milijuna eura.

Naravno, s takvim raspletom tužni bi bili i u Barceloni, jer katalonski velikan također je maštao o Brozoviću. Ali njihova ponuda trogodišnjeg ugovora u iznosu od sedam milijuna u brutto iznosu, izgleda smiješno.

Dakle, prihvati li Brozović Al Nassrovu ponudu, iako bi i njemu mogli ponuditi više, kad sâm Ronaldo prima 200 milijuna eura godišnje, a nije baš takva razlika u utjecaju na momčad između Portugalca i Turopoljca, jasno je da će 'Epic Brozo' postati najbolje plaćeni hrvatski nogometaš.

Dosad je to bio Luka Modrić s godišnjom zaradom od 10.5 milijuna eura neto, a iza njega Ivan Perišić u Tottenhamu s nešto manje od šest milijuna eura neto godišnje.