ROMANO NAJAVIO

Ovo bi bila senzacija! Mateo Kovačić i Joško Gvardiol od ljeta u istom klubu?!

20.06.2023 u 18:35

Bionic
Reading

Ako je suditi po najavama Fabrizia Romana, talijanskog novinara koji je izuzetno dobro upućen u kretanja na nogometnom tržištu, onda bi ovog ljeta mogli svjedočiti spektakularnom transferu dvojice hrvatskih igrača

Naime, već se duže vrijeme najavljuje transfer Matea Kovačića iz Chelseaja u Manchester City. Navodno je već sve usmeno dogovoreno, ali se prvo čekalo da City odigra finale Lige prvaka. Podsjetimo, Građani su napokon uspjeli uzeti naslov prvaka Europe, pobjedom nad Interom 1:0.

Potom se još malo rasteglo i zbog nastupa Hrvatske na Final Fouru Lige nacija.

I prema Romanovim informacijama, sve bi se trebalo realizirati ovih dana. Romano na Twitteru piše kako se zna i cijena odštete. Kovačić, koji s Chelseajem ima ugovor do ljeta 2024. godine, Guardiolinu momčad koštat će 30 milijuna eura. City je najprije nudio 25 milijuna i Chelsea je to odbio. Sada su Građani ipak pristali na cijenu koju su tražili Plavci.

Ali to nije sve. Romano navodi i da bi na Etihadu mogao zaigrati još jedan hrvatski reprezentativac. Točnije, ponajbolji mladi stoper svijeta, Joško Gvardiol.

ManCity i Gvardiol navodno su usuglasili osobne uvjete hrvatskog igrača, a sada je samo pitanje koliko će trebati Cityju da 'slomi' RB Leipzig. Jer njemački klub ima visoke kriterije, odnosno on bi najsretniji bio da Gvardiol ostane.

Međutim, uvijek postoji ona tzv. nemoralna ponuda, pa je pitanje do kuda se Manchester City može rastegnuti. Početna ponuda je 80 milijuna eura. No, očito nije bila dovoljna...