UOČI STARTA EP-A

Dragan Skočić objasnio zašto je na Euro poveo Roka Šimića, a ne Marina Ljubičića

20.06.2023 u 21:49

Bionic
Reading

Izbornik Dragan Skočić i mladi reprezentativac Bartol Franjić najavili su početak Europskog prvenstva na službenoj konferenciji za medije

Nakon što su mladi Vatrenih pod vodstvom Igora Bišćana izborili plasman na smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta, na završni turnir poveo ih je Bišćanov nasljednik Dragan Skočić, koji nije skrivao emocije u novoj ulozi, a debitirat će u srijedu protiv Ukrajine.

'Prvi put predstavljam svoju zemlju i naravno da ima emocija, drugačije je raditi ovaj posao nego bilo koji drugi. Ukrajina je dobro organizirana momčad s odličnim, individualno jakim napadačima, a snažni su i u visokom presingu. Nije smo Mudryk problem, imaju i drugih dobrih igrača. Teško je znati tko će se nametnuti, ali radili smo na svojim varijantama i više smo razmišljali o svojoj igri. Svi su zdravi, nemamo ozlijeđenih', poručio je izbornik U-21 reprezentacije, a prenosi službena stranica HNS-a.

Pritom se dotaknuo i teškog izbora na napadačkim pozicijama:

'Morao sam se odlučiti, a teško je donositi odluke s dobrim napadačima. Ljubičić je postigao više pogodaka u ligi, Šimić više za reprezentaciju, a tu su i Beljo i Frigan te sam naposljetku morao donijeti svoju odluku'.

Bartol Franjić na Europsko prvenstvo stiže kao igrač njemačkog Wolfsburga, a u potpunosti je usredotočen na uspjeh Hrvatske u Rumunjskoj i Gruziji.

'Ne bih sada pričao o klubu, sezona je gotova i sada sam u reprezentaciji, spreman sam došao na okupljanje - pri dolasku u reprezentaciju ionako se probleme stavlja sa strane - te želim što bolje igre i rezultat. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu i dat ćemo sve od sebe. Mislim da smo spremni i da u dobrom stanju očekujemo susret s Ukrajinom. Uvijek je važno dobro otvoriti natjecanje i idemo na pobjedu, imamo se pravo nadati dobrom rezultatu, a izostane li, moramo ostati pozitivni. Imamo tri utakmice u skupini, a živimo za taj prolazak skupine', kaže.

Franjić je zaigrao i na prošloj europskoj smotri mladih reprezentacija.

'Prošla je generacija možda imala više pojedinačne kvalitete, ali odlične su obje, i ova generacija ima mnogo toga za reći na ovom Europskom prvenstvu', istaknuo je.