ehf liga prvaka

Manuel Štrlek u 'mađarskom obračunu' iz rukometne Lige prvaka izbacio Mirka Alilovića

30.03.2023 u 23:23

Bionic
Reading

Rukometaši mađarskog Veszprema i danskog GOG Gudmea posljednji su putnici u četvrtfinale rukometne Lige prvaka

Veszprem je u uzvratnom susretu osmine finala porazio Pick Szeged 38:33 potvrdivši uvjerljivih 36:23 iz prve utakmice.

Domaćine su do pobjede predvodili Rasmus Lauge Schmidt s devet golova, Gašper Marguč sa sedam i hrvatski rukometaš Manuel Štrlek s pet golova. Na suprotnoj strani su najefikasniji bili Imanol Garciandia Alustiza s 10 golova, te Bogdan Radivojević sa šest golova. Mirko Alilović je imao dvije obrane za Pick Szeged.

Veszprem će u četvrtfinalu igrati protiv poljskog Kilecea.

Četvrtfinale je izborio i GOG Gudme koji je u danskom okršaju bio bolji od Aalborga. Aalborg je u prvom susretu slavio 30:28, no Gudme je u uzvratu pobijedio 32:24 nadoknadivši zaostatak.

Gudme je već u prvom poluvremenu poveo sa šest razlike (9:3), ali je Aalborg do poluvremena smanji zaostatak na 15:11. U drugom dijelu domaćin je bio daleko bolji, poveo je šest, pa sedam, a zatim i osam razlike s koliko je na koncu i završilo.

Simon Bogetoft Pytlick je zabio osam, a Emil Wernsdorf Madsen i Lukas Lindhard Jorgensen po sedam golova za pobjednički sastav, dok su kod Aalborga najefikasniji bili Felix Claar sa šest i Victor Klove s pet golova.

GOG Gudme sada čeka Barcelona.

U srijedu su plasman u četvrtfinale osigurali i rukometaši njemačkog Kiela i poljske Wisle Plock.

Kiel je prošao među najboljih osam usprkos 31:32 domaćem porazu od Dinama iz Bukurešta jer je u prvoj utakmici u Rumunjskoj uvjerljivo slavio 41:28.

Uzvratni susret Nantesa i Wisle okončan je rezultatom 25:25, a kako su ova dva suparnika remizirala i u prvoj utakmici u Poljskoj kada je bilo 32:32 o ukupnom pobjedniku su odlučivali sedmerci prilikom kojih je poljski sastav bio uspješniji 5:4.

Kiel će u četvrtfinalu igrati protiv PSG-a, a Wisla protiv Magdeburga.

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 10. i 11. svibnja, a uzvrati su tjedan dana kasnije.

Final Four je 17. i 18. lipnja u Kölnu.